UGODI SPORTEGYESÜLET

Takács Attila a Magyar Speciális Egyesített Olimpiai Labdarúgó Válogatottban

Április 21. és 25. között Törökországban rendezték meg az Egyesített Labdarúgó Európa-bajnokságot. Meglepetésként ért bennünket a hír mely szerint a Magyar Speciális Egyesített Olimpiai Labdarúgó Válogatott futballcsapatába meghívást kapott Takács Attila az Ugodi csapat bal futója. A Törökországban meg rendezett versenyen több ország képviseltette magát. Hogy mi van a hír hátterében utánajártunk, és magát az illetékes személyt kérdeztük

Ugod.hu: Volt egy jutalom meghívásod Törökországba. Hogy jutottál ki?

Takács Attila

Takács Attila: Ennek története van. Engem meghívtak a Balla D.S.E-be egyszer egy terem tornára, mint partner játékos, segíteni a fokozottan hátrányos helyzetű gyerekeket a játékban, A meghívásnak természetesen eleget tettem, és azóta részt vállalok a munkában. Volt egy Szegedi tornára meghívásunk, amin rész is vettünk, sőt hála Istennek meg is nyertük a versenyt. Itt kialakult egy csapat, egy "mag". Ennek a kis csapatnak mindig voltak mérkőzései, meghívásai tornákra. Ezeken a tornákon mindig voltak megfigyelők, akik különböző csapatokba, így a válogatottba kerestek oda alkalmas személyeket. Ők szóltak az egyik mérkőzés után hogy nem lenne-e kedvem szerepelni a Magyar Speciális Olimpiai Labdarúgó Válogatott csapatában, mint partner játékos. Természetesen örömmel igent mondtam, hisz nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy magyar mezt húzhattam magamra. Így jutottam ki Törökországba, Isztambulba. Magyarországról egyébként összesen 11 labdarúgó, 6 SO sportoló és 5 partnerjátékos vett részt a tornán.

Ugod.hu: Hogy készültetek erre a neves eseményre?

Takács Attila: Edzőtáborban vettünk részt Pápán, március végén csütörtöktől vasárnapig terjedő négy napban.

Ugod.hu: Ki, vagy kik készítettek fel benneteket, ki volt az edzőtök?

Takács Attila: Janaba Miklós, de erről nem akarok beszélni.

Ugod.hu: Van valami különös oka ennek?

Takács Attila: Janaba Miklósnak ehhez a sportághoz semmi köze nincsen szakmailag, mert az, amit ő művelt az utolsó meccsünk előtt, az szavakban nem mondható el! Részegen lejött a bemelegítésünkre, és hát az egész csapat kárára tevékenykedett a mérkőzésünk előtt, hogy finoman fejezzem ki magam! A csapattársaimnak, mint csapatkapitány szóltam, hogy ne törődjenek vele, figyeljenek inkább rám, mivel az én szavamra jobban adtak, mint az edzőjére!

Ugod.hu: Kik voltak még ott vezetők?

Takács Attila: Rába István volt a delegáció vezetője, és még küldöttként Hrutka János, volt Magyar Válogatott labdarúgó, és az M.L.SZ. által delegált hölgy, Emese, de az első nevére nem emlékszem, így voltunk egy csapatként kint.

Ugod.hu: Mivel mentetek, és milyen utatok volt?

Takács Attila: Repülővel mentünk, és annak ellenére, hogy még soha nem ültem repülőn, kellemesen éreztem magam.

Ugod.hu: Hol laktatok, és hogy jutottatok oda?

Takács Attila: Busz jött értünk a reptérre, és egy ötcsillagos szállodába laktunk Isztanbulba, all inclusive ellátásba részesültünk. Minden nagyon szép és tökéletes volt.

Ugod.hu: Hogy jutottatok a szállodából a stadionba.

Takács Attila: Mindenhova busszal szállítottak bennünket, így a stadionba is. Igaz nem volt messze, de amikor vittek bennünket mindig rendőri felvezetés mellett történt, egy élmény volt átélni!

Ugod.hu: Milyen rendszerben folyt a küzdelem?

Takács Attila: A csoportmeccsek előtt egy erőfelmérőn vettünk részt, ahol az egyforma képességűeket, azonos csoportba sorsolták.

Ugod.hu: Itt kik voltak az ellenfeleitek, és milyen eredményt értetek el?

Takács Attila: A divíziós meccsek Lengyelországgal és Görögországgal voltak, ahol a lengyelek ellen 2-0-ra kikaptunk, de szerintem mi jobbak voltunk, a görögöket viszont 1-0-ra sikerült legyőznünk, és bejutottunk a divízió kettőbe.

Ugod.hu: Kik voltak itt a riválisok?

Takács Attila: A divízió kettőben Belgium, Görögország, Románia és Macedónia volt az ellenfelünk.

Ugod.hu: Milyen eredményt értetek el?

Takács Attila: Első csoportmeccsünkön a belgák ellen 1-0-ra nyertünk. A másodikon délután, a görögöktől ki kaptunk 3-0-ra, pedig előző nap sikerült őket legyőzni, azután a románok elleni mérkőzés jött, amin sajnos megint kikaptunk egy nullára, pedig az elején volt egy kapufánk is. Utolsó meccsünkön, a divízió győztes Macedóniával mértük össze tudásunkat, ezen a találkozón a macedónok diadalmaskodtak 3-1 arányban.

Ugod.hu: Hányadikak lettetek a tornán?

Takács Attila: Összesítésben a Magyar Speciális Olimpiai Egyesített Labdarúgó Válogatott végül a 4. helyet szerezte meg.

Ugod.hu: Kik voltak még futballisták, rajtad kívül kint?

Takács Attila: Kalbaszov Borisz és Suha Tamás SO - játékosként, Horváth Dávid és Takács Tamás a PELC- ből, mint partner játékosok. Egyébként mindenkinek a nevét meg lehetne említeni, mert nem volt kilógó, még az atléták közül sem.

Ugod.hu: Biztosan vannak, akik nem tudják, ki az SO játékos. Kérlek, magyarázd el.

Takács Attila: SO játékos azok a fokozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akik mellé segítség, irányító kell a pályán. Ugyanis a szabályok szerint, partnerversenyző csak partnerjátékossal cserélhet, és 3 SO játékosnak pedig folyamatosan a pályán kell lennie.

Ugod.hu: Hol, és milyen pályán játszottatok?

Takács Attila: Silivriben volt a stadion, ez Isztambulnak az egyik tartománya, és első osztályú, műfüves pályán játszottunk. Jó volt focizni rajta.

Ugod.hu: Vontál-e le tanulságot, vagy inkább mi a tanulsága szerinted annak, hogy ide kijutottál, és egy ilyen neves tornán szerepelhettél, és a nemzeti színű mezt magadra húzhattad?

Takács Attila: Nagyon örülök neki, hogy ezt megélhettem. De az igazsághoz hozzá tartozik, ezért sokat is tettem, hogy ide kerülhessek. És nem csak én, hanem az egész csapat sokat tett, hogy teljesülhessen az álma. Ezért mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki nekem ebben segített, hogy ezt megélhessem.

Ugod.hu: Mi is köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál, és mindenki nevében gratulálunk!

A cikkről a www.papa-ma.hu oldalon is olvashat!!

Vissza az oldal tetejére...


A játékosokat kérdeztük

Jobb futói poszton vitézkedik az a játékosunk, akinek ma közöljük a visszaküldött válaszait. Nagy erőbedobással játszik, gyorsasága, helyzetfelismerése, játékkultúrája, türelme, nagy hasznára válik a csapatnak. Akiről szó van, Ő a 14-es számmal játszó Egyed Ákos.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Egyed Ákos

Egyed Ákos: Az ünnepeket otthon töltöttem szűk családi körben, és természetesen a rokonlátogatás sem maradt el.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Egyed Ákos: A szezon előtt a középmezőnybe vártam a csapatot és örülök, hogy ezt túl tudtuk szárnyalni.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Egyed Ákos: Mindenképp meglepetés, ezt az eredményt a hétköznap elvégzett sok és kemény munkának, illetve a hihetetlen jó csapategységnek köszönhetjük.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Egyed Ákos: A középmezőnyt gondolom reálisnak, de ha az első 5-ben végzünk, akkor sem leszek szomorú. :-)

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Egyed Ákos: Talán a Balatonfüredi meccset tudnám megemlíteni.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Egyed Ákos: Ismét a Füredi találkozót emelném ki. Szeretek arra a mérkőzésre visszagondolni. Az első félidőben gyengén játszottunk, de a második félidőben, amit a csapat produkált, az fantasztikus volt. Kis szerencsével pontot is rabolhattunk volna.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Egyed Ákos: A Csetény elleni mérkőzés számomra a legfájóbb, meg se fordult a fejemben, hogy vereséggel távozunk. A gólokat buta, apró hibákból kaptuk.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Egyed Ákos: Próbálom magam a lehető legjobban kipihenni és csak a meccsre koncentrálni.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Egyed Ákos: Véleményem szerint az összes meccs nehéz lesz, nagyon jól kell teljesítenünk, hogy a szezon második felében is ezt a remek eredményt tudja produkálni a csapat. Egységesnek kell maradnunk, és keményen kell edzenünk.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Egyed Ákos: Nem könnyű, de aki szeret focizni, ezt is meg tudja oldani.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Egyed Ákos: Nagyon jó dolognak tartom ezt a honlapot. A sportrovatot napi rendszerességgel meglátogatom és olvasom.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Egyed Ákos: Nekem tökéletesen megfelel így, ahogy van.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Egyed Ákos: Véleményem szerint ez egy remekül megrendezett bál volt és mindenki fantasztikusan érezte magát. Köszönet a szervezőknek. :-) Nem kell túl gyakran ilyen bálokat szervezni, mert a csapaton belül szinte ezt minden hétvégén megoldjuk. :-)

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Egyed Ákos: Persze. Minél jobban teljesíteni és segíteni a csapatot.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Egyed Ákos: Nem tettem fogadalmat. Feleslegesnek tartom, úgyis megszegném. :-)

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


A fiatal tehetségek egyike a körkérdésre most válaszoló játékosunk. Cseles megoldásaival, gyorsaságával, helyzetfelismerésével, hasznos tagjává vált a közösségnek. Jobb futónk, akinek viszontválaszait közöljük a 12-es számmal játszó Hegyi Roland.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Hegyi Roland

Hegyi Roland: 1 nap itthon 1 nap egyik nagyszülőmnél 1 nap a másiknál.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Hegyi Roland: Középmezőnyre tippeltem volna, annak is inkább az első felére

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Hegyi Roland: Így utólag visszagondolva lehetett volna jobb is, főleg a 4 X és a csetényi vereség jött rosszul.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Hegyi Roland: Ha ezen a helyen megragadnánk, tökéletes lenne.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Hegyi Roland: Talán azon ahol kiállítottak, :-) de nem tudom kivel játszottunk :-)

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Hegyi Roland: Az összes meccsen maximumot nyújtottunk...Füred és az Ajka Kristály ellen pedig erőn felül teljesítettünk.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Hegyi Roland: Talán Füred után, mert kikaptunk és gyengén játszottam.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Hegyi Roland: Nem szoktam különösebben ráhangolódni...útálom, ha délelőtt fel kell kelni -.-" de aztán megyek meccsre....ennyi.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Hegyi Roland: Az összes meccs nehéz lesz.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Hegyi Roland: Sokszor nem látom a kedvenc sorozataim az edzés miatt, de kibírom. A melóval meg nincs baj, mivel nincs :)

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Hegyi Roland: Nekem személy szerint tetszik, sok munka van benne.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Hegyi Roland: Ezt döntse el a készítője.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Hegyi Roland: Nagyon jó volt, :-) bár minden edzés után van bál, csak nem vagyunk ott ennyien, és nem öltönyben, de a társaság, attól hogy kiöltöztünk nem lett komolyabb, úgy gondolom.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Hegyi Roland: Jó lenne minden héten a kezdők közt olvasni a nevem...na meg a jók között is

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Hegyi Roland: Nem tettem

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


Középső védő posztot tölt be a csapatban. Meghatározó szerepe van a hátsó alakzat irányításában, Kiváló ütem érzékének, átlagon felüli gyorsaságának, jó rúgó technikájának köszönhetően, rengeteg támadás hiúsul meg kapunk előtt. A szóban forgó játékos, a 3-as számmal futballozó Soós László. Ő válaszol ma a kérdéseinkre.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Soós László

Soós László: Hagyományosan a szentestét szűk családi körben, otthon ünnepeltük, majd következő napokat rokonokkal, barátokkal töltöttük.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Soós László: 8-12 hely közé tippeltem a csapatot. Hát nem így lett..

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Soós László: Abszolút meglepetés. Kicsit akadozott a gépezet az első pár fordulóban, de aztán hamar ráéreztünk a siker izére. Remekül együtt mozog, remekül együtt van a társaság. Nem számítottam ilyen őszre, de teljesen megérdemeljük.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Soós László: Szívemre hallgatok akkor dobogó, de reálisan nézve ez első nyolcban ott a helyünk!!!

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Soós László: Talán az úrkúti meccset említeném, erőn felül teljesített az egész védelem. Nem sok csapat fog győztesen távozni Úrkútról.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Soós László: Nem könnyű választani: Tapolca, Padragkút, Úrkút, de talán a legtöbbet a füredi mérkőzésen.. Bebizonyítottuk, hogy komolyan kell minket venni!

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Soós László: Egyértelműen a csetényi mérkőzés. Kétszer is vert helyzetből jöttünk vissza, sőt az eredményt is megfordítottuk, mégis nulla ponttal távoztunk. Mint a védelem egyik irányítója, be kell ismerni, ezen a mérkőzésen védekeztünk a leggyengébben az őszi szezonban. Idegenben három rúgott góllal minimum pontot kell elhozni! Nem mentség, de nem csak rajtunk múlt a dolog……

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Soós László: Nincs semmi babonám, pihenek és odafigyelek az étkezésre.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Soós László: Úrkúti meccsre tippelnék. Ősszel megráncigáltuk a saját barlangjában az oroszlán bajszát. Biztos szeretnének elkapni minket hazai pályán, visszavágni nekünk. Egy igazi derbi lesz az a meccs.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Soós László: A csapatból talán nekem a legrosszabb a helyzetem. Az edzések feléről hiányzok a munkabeosztásom miatt.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Soós László: Tetszik az oldal, hetente egyszer mindenképp felnézek ide.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Soós László: Több kép színesebbé tenné a tudósításokat. Érdekelne a játékvezetők véleménye egyes meccsek után……

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Soós László: Nem voltam

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Soós László: Igen, bal lábbal Hatvanig eldekázni.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Soós László: Nem, nem szoktam fogadalmakat tenni.

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


A csapat idegenlégiósa, aki ha a zöld gyepre lép számára nincs külvilág. Teljes erőbedobással és koncentrációval játszik, a pályán mindent ki ad magából, ördögi cseleivel az őrületbe kergeti ellenfeleit. Ő középpályásunk a 16-os számmal játszó Jevgenyíj Baranov. Olvassuk válaszait.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Baranov Jevgenyíj

Baranov Jevgenyíj: A család egyedül töltötte. A feleségem a nagyobbik lányom és a júniusban született kislányom. Első alkalommal töltöttük ilyen meghitten a „nagycsaláddal,” mivel december 24. én is ünnepeltünk, és az othodox karácsony is megünnepeltük.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Baranov Jevgenyíj: Az első és a tizedik hely valamelyikére.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Baranov Jevgenyíj: Számomra is meglepetés volt, úgy ahogy mindenkinek, de nagyon egységes a csapat, nagyban ennek is köszönhető. Mindenki odatette magát.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Baranov Jevgenyíj: Nem jött túl jókor a csapatunknak a pihenő, mivel lendületben voltunk és 2-3 hónap leállás az ilyen idősebb játékosoknak, mint én, nem igazán kedvez. Ha tudnánk tartani ezt a tempót, a 6, vagy a 8. hellyel meg lennék elégedve.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Baranov Jevgenyíj: Nem volt legjobb meccsem. Amikor pályára léptem, majdnem minden meccsen elégedett voltam a játékommal. A legjobb tudásomat adtam mindig.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Baranov Jevgenyíj: A Padragkút ellen, azért, mert a csapat vesztett helyzetből állt fel, és a második félidőben nyújtott akarásával, és teljesítményével ellenfele fölé nőtt, és küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Ha jól emlékezem, azon a meccsen sikerült gólt is szereznem, ami számomra hab volt a tortán.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Baranov Jevgenyíj: Csetény ellen, amikor az utolsó pillanatokban kaptunk gólt. Jó meccset játszottunk ott, nem volt benne a vereség. Kicsi figyelemmel elkerülhető lett volna a zakó.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Baranov Jevgenyíj: Egész nap nem eszem, csak egy kicsi reggelit, és relaxálással, pihenéssel töltöm a napot. Igyekszem kikapcsolódni.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Baranov Jevgenyíj: Úgy érzem abból nem egy lesz. Az összes.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Baranov Jevgenyíj: Ha nem a PELC-nél edzem a fiatalokat, akkor ott tudok lenni az edzéseken, de ebben a korban már nem kell edzeni. :-) A fejben van minden.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Baranov Jevgenyíj: Igen jó, továbbra is legyen. Nem változzon.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Baranov Jevgenyíj: Videó összefoglalókat a mérkőzésekről szívesen megnéznék.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Baranov Jevgenyíj: Jó volt, jól éreztem magam, de évente egyszer elég lenne. Meccsek után úgy is van mindig buli.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Baranov Jevgenyíj: Egészség legyen, és ne sérüljek meg. A többi jön magától.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Baranov Jevgenyíj: Nem semmi. Sok sikert az ugodi fiataloknak és a nagycsapatnak. Legyen mindenki egészséges, és mindig legyen hideg sör a hűtőben. :-)

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


Soron következő játékosa a sorozatnak védő, illetve baloldali középpályás poszton játszik, ahova maximális összpontosítás fegyelem, gyorsaság, rutin és reakció szükséges. Aki válaszol most a kérdéseke, ezeknek a képességeknek a birtokában van, és él is vele. Pontos labdáival és gólerős megbízható játékával támogatja a csapatot. Ő a 4-es számmal játszó Hipság István. Lássuk miket válaszolt.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Hipság István

Hipság István: A karácsonyt szűk családi körben ünnepeltem, az újévet pedig volt évfolyamtársaimmal Szeged mellett köszöntöttem.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Hipság István: Az első 10 csapat közé vártam a csapatot, de most már csalódott lennék, ha csak a 10. lennénk a szezon végén.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Hipság István: Számomra meglepetés volt, nem számítottam ilyen jó helyezésre. Hazai pályán remekül szerepeltünk, veretlenek maradtunk, idegenben pedig jó pár meglepetés pontot szereztünk.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Hipság István: A mostani helyezésünkkel természetesen elégedett lennék. Remélem megtudjuk tartani ezt a helyezést, bár szerintem egyáltalán nem lesz könnyű, főleg ha további sérülések sújtják a csapatot.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Hipság István: Jó kérdés. Sajnos egyik meccsen sem játszottam kiemelkedően. De talán a csetényi vagy a peremartoni mérkőzésen játszottam az átlagnál jobban.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Hipság István: Az idegenbeli úrkúti győzelem szerintem mindenkinek meglepetés volt. Szerencsénk volt, de sokat tettünk érte, így megérdemeltük a 3 pontot.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Hipság István: A csetényi meccs után. Csetényben nagyon jó hangulatú meccset játszottunk, sajnos az utolsó percben kaptunk egy elkerülhető gólt.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Hipság István: Általában utána szoktam nézni az ellenfél statisztikájának, illetve próbálok minél többet pihenni a meccs napján és a meccs előtti napon.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Hipság István: Az első meccs mindig nagyon meghatározó. Bízok a jó idény kezdetben. Devecserben győzni kell!

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Hipság István: Szerencsére ősszel nagyon kevés edzést kellett kihagynom a munkám miatt, remélem tavasszal se lesz ez másként.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Hipság István: Csak gratulálni tudok. Látszik, hogy lelkiismeretes ugodiak dolgoznak rajta.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Hipság István: Csombó Gyuriról szívesen olvasnék egy hosszabb interjút, illetve egy rövidebb interjút a vezetőktől, kíváncsi vagyok mi az elvárás a részükről a tavaszi szezonban.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Hipság István: Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát, ahogy én is. Az évi egy alkalom szerintem bőven elég.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Hipság István: Szeretnék minél frissebb és minél jobb erőbe lenni a tavaszi szezonban.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Hipság István: Tettem, de már megszegtem. Ennyi.

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


A most válaszadónk a végletek embere, egyik legextrémebb tagja a csapatnak. Játéka a dél amerikai foci elegye, kiismerhetetlen cseleivel az ellenfél mumusa. Ő nem más, mint középpályásunk, a 10-es számmal játszó Gödri Zsolt. Lássuk válaszait.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Gödri Zsolt

Gödri Zsolt: Családommal és kedvesemmel töltöttem a szentestét, karácsony napja pihenéssel, másnapja pedig rokonlátogatással telt. A szilvesztert otthon töltöttem egy szűk baráti társaság keretében.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Gödri Zsolt: Szezon előtt aláírtam volna egy középmezőnybeli eredményt (8-10-hely), de evés közben jön meg az étvágy, - szokták mondani - és az eredményeket látván a kezdeti nehézségek ellenére (a 4 x) szerintem megérdemelt az 5. helyezésünk!

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Gödri Zsolt: Szerintem ez az eredmény nem csak nekem és az ugodi csapatnak, szurkolóknak, hanem az egész megyének meglepetés volt egy újonc csapattól, de hozzátenném, keményen megdolgoztunk azért, hogy ezen a helyen teleljünk!

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Gödri Zsolt: Szerintem a tavaszi forduló mindig nehezebb, mint az őszi, mert azért valamelyest kiismerték egymást a csapatok, de ha ezt az eredményt meg tudnánk tartani, annak nagyon örülnék, ha netán feljebb lépnénk, az pedig maga lenne a bravúr!

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Gödri Zsolt: A nagyon hullámzó teljesítményem közül talán a padragkúti meccset emelném ki, annak is a második félidejét. Ha úgy tudnék játszani mindig, annak nagyon örülnék.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Gödri Zsolt: Szerintem ideírhatom nyugodtan az őszi szezont, vagy akár az egész 2009-es évet. De ha meccsekre kell lebontani, akkor a 2. fordulóban Tapolcán bravúr volt az x, a veretlen Úrkút otthonában pedig a győzelem! Az itthoni padragkúti és péti meccseken pedig vesztes állásból fordítottuk meg mindkét találkozót!!

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Gödri Zsolt: Természetesen ahonnét nem győztesen jöttünk le a pályáról! Amúgy a füredi meccset sajnálom ahol 11-est hibáztam, és a csetényi mérkőzést, ahol az x-et minimum megérdemeltük volna, ennek ellenére a hosszabbításban kapott góllal kikaptunk.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Gödri Zsolt: A mérkőzések előtt megpróbálom jól kialudni magam, és a meccs előtti órákban már csak a mérkőzésre koncentrálok.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Gödri Zsolt: A tavaszi meccsek egytől-egyig nehezek lesznek. Talán a legnehezebbek közé a devecseri első meccs tartozik, ami nagyban rányomja a bélyegét a tavasz többi meccsére, illetve az úrkúti meccs mivel gondolom, fűti őket a visszavágás vágya!

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Gödri Zsolt: Egyáltalán nem nehéz, mivel általában 3-ig dolgozom, ezért ott tudtam/tudok lenni szinte minden edzésen feltéve, ha semmilyen sérülés nem hátráltat!

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Gödri Zsolt: Nagyon jónak tartom, bár az igazat megvallva az Ugod.hu - n szinte csak a sport rovatot olvasom.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Gödri Zsolt: Szerintem így jó, ahogy van!

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Gödri Zsolt: Nagyon jól éreztem magam a sportbálon, de szerintem ezzel mindenki így volt, ez látszott a hangulaton is. Ezúton is köszönet Kecskés Gyuszi bának a fergeteges hangulatért és a szervezőknek a rendezésért! Negyedévente el tudnék képzelni hasonló bulikat, bár nem kell félteni minket, mivel 1-1 meccs vagy edzés után tudunk mi nagy bulikat csapni! :-)

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Gödri Zsolt: Szeretnék mielőbb felépülni a sérülésemből, és ha már felépültem sérülésmentesen végigjátszani az évet! Játékomat illetően szeretném, ha megszűnnének a hullámvölgyek, hogy hol jobban, hol gyengébben játszom, szeretnék egyenletes jó teljesítményt nyújtani!

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Gödri Zsolt: : Nem igazán szoktam fogadalmakat tenni, mert tudom, hogy úgyse tartanám be. Mindenkinek kívánok sérülésmentes, eredményekben és pontokban gazdag szezont és évet! A 9-es számú játékosnak meg mielőbbi gyógyulást kívánok, mert szükségünk van a góljaira! :-) Hajrá Ugod és győzzön a JOBBIK!!!:-)

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


Küzdeni tudásból példaértékű, harcossága és hatalmas szíve jellemzi az ugodi csapat minden poszton alkalmazható játékosát, a 7-es számmal játszó Vesztergom Józsefet. Ma az ö válaszait ismerhetjük meg.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Vesztergom József

Vesztergom József: Szenteste itthon voltunk Pápán hármasban, majd később a sógornőmék jöttek hozzánk. Az ünnepek többi napját pedig Ugodon töltöttük. Mindig emlékezetes marad számomra, mert ez volt az első karácsonyunk a kisfiúnkkal.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Vesztergom József: A szezon előtt az első 10 közé vártam a csapatunkat.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Vesztergom József: A négy döntetlen után jöttek a jó eredményeink, és örültem, hogy az 5-dik helyen végeztünk.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Vesztergom József: Nagyon örülnék, ha az első 10-ben benn maradnánk.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Vesztergom József: Mindegyiken, amelyiken nem voltam ott !!!! :-)

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Vesztergom József: Úgy érzem az Ajka-Padragkút elleni meccsen.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Vesztergom József: A Balatonfüredi meccs után.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Vesztergom József:Valamikor munkával, valamikor pihenéssel, attól függ, mit hoz a sors.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Vesztergom József: Meglátásom szerint nem lesz könnyű meccs, mindegyik mérkőzésünk nehéz lesz.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Vesztergom József: Az edzés időpontjában általában dolgozom, de azért egyszer-kétszer el tudok menni.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Vesztergom József: Szerintem jó, a hozzászólásokat is el szoktam olvasni. A sport rovat is jó, mert legalább nyomon lehet követni az eredményeket.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Vesztergom József: Nem változtatnák rajt, mert így jó, ahogy van.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Vesztergom József: Nagyon jól éreztem magam, és évente akár 2-3 alkalommal is lehetne.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Vesztergom József: Minden edzésen ott legyek, és ne állítsanak ki.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Vesztergom József: Én nem szoktam fogadalmakat tenni.

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


A 15-ös számmal védő poszton játszó Gödri Ádám viszont válaszait olvashatjuk alább, aki fiatalos játékával és küzdeni tudásával lendületet visz a csapat játékába. Lássuk milyen válaszokat ad játékosunk.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Gödri Ádám

Gödri Ádám: Az ünnepeket családom és barátaim körében töltöttem. Ritkábban látogatott rokonokat felkerestünk. Gyorsan elrepült. Jó volt egy kicsit hátradőlni, de most már nagyon várom a felkészülés kezdetét.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Gödri Ádám: A szezon előtt a mezőny első felébe vártam csapatot, mert úgy éreztem, képesek vagyunk sok meccset megnyerni.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Gödri Ádám: Minden meccsünkön arra törekedtünk, hogy begyűjtsük a három pontot. Volt rá példa, hogy egy nehezebb meccsen megszereztük a ponto-t/-kat, egy könnyebbnek tűnő meccset viszont elbuktunk. A helyezésünkön meglepődtem, de a csapat bebizonyította hogy képes erre.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Gödri Ádám: Természetesen azt szeretném, hogy minél előbb végezzen a csapat a tabellán, de az ötödik helyet már jónak találnám. Igazán akkor lennék boldog, ha elcsípnénk a dobogót.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Gödri Ádám: Véleményem szerint nem az én feladatom megmondani, hogy melyik mérkőzésen játszottam a legjobban. Mégis az Úrkút elleni meccset hoznám fel, amikor végig nagy volt a nyomás, de a védelem mégis állta a sarat és kapott gól nélkül fejeztük be.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Gödri Ádám: A Füred elleni második félidőben nyújtott olyan teljesítményt a csapat, amellyel még egy bajnokesélyesnek tartott csapatot is sikerült megfogni, és egy kicsit nagyobb szerencsével pontot rabolni tőlük.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Gödri Ádám: A Csetény elleni bajnoki nagy csalódás volt számomra. A meccs előtt nem is gondoltam arra, hogy esetleg nem mi hagyjuk el győztesen a pályát. De az ilyen meccseken túl kell lépni és a követköze mérkőzéseken bizonyítani.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Gödri Ádám: : Meccs előtt igyekszem minél jobban kipihenni magam. Délelőtt megtisztítom a csukám. A pályára már időben elindulok és onnantól kezdve, csak a focira próbálok koncentrálni. A szerelést mindig ugyanabban a sorrendben veszem fel. Nem babona, csak megszokás.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Gödri Ádám: Nem emelnék ki egy meccset sem. Minden meccsen meg kell szenvednünk győzelemért.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Gödri Ádám: Sajnos csak a pénteki edzéseken tudok részt venni, mivel hétköznapokon a suli miatt nem vagyok itthon.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Gödri Ádám: Nagyon örülök neki, hogy van ilyen. Mindig szívesen olvasgatom és a fordulók után mindig nagy érdeklődéssel vártam a tudósításokat. Csak így tovább!

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Gödri Ádám: Jól éreztem magam, és remélem szezon végén is hasonló rendezvényen ünnepelhetjük a hasonlóan jó, esetleg jobb helyezésünket.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Gödri Ádám: Minél tovább szeretnék fejlődni a játékban és mindig többet és többet hozzátenni a csapat sikereihez.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Gödri Ádám: Megtanulok deriválni, és integrálni. :-)

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


A széria azon játékosa következik a válaszokat visszaküldők sorában, aki a legtapasztaltabb, legrafináltabb, labdabiztosabb, a 2009-es év megye II-es gólkirálya, csatárunk, a 11-es számmal játszó Kun-Szabó Attila.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Kun-Szabó Attila

Kun-Szabó Attila: Az ünnepek otthon teltek szűk családi körben, de azért minden nap volt egy kis edzés is a pihenés mellett.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Kun-Szabó Attila: A bennmaradást gondoltam reális célként.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Kun-Szabó Attila: Meglepetés az ötödik hely, ez a csapat hihetetlen egységének köszönhető, valamint annak, hogy az edző egyre jobban ráérez a szakma fortélyaira.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Kun-Szabó Attila: Ha a középmezőnyben végeznénk, elégedett lennék.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Kun-Szabó Attila: Nem nyújtottam jó teljesítményt, talán a Pét elleni mérkőzés volt a legjobb.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Kun-Szabó Attila: Szinte minden mérkőzésen maximumot nyújtott a csapat

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Kun-Szabó Attila: A Csetény elleni vereség volt a legfájóbb, a végén kaptuk a gólokat, buta hibákból.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Kun-Szabó Attila: : Különösebben nem szoktam hangolódni, az étkezésemre szoktam figyelni a meccsek előtt.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Kun-Szabó Attila: Minden meccs nehéz lesz, egységesnek kell lennünk!

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Kun-Szabó Attila: Én a munkámat igazítom a focihoz, ha akarok, tudok edzeni. S legtöbbször akarok is!

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Kun-Szabó Attila: Nagyon jó kezdeményezés az egész honlap!

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Kun-Szabó Attila: Talán egy hírblokk hiányzik belőle.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Kun-Szabó Attila: Nagyon jól éreztük magunkat. Egy évben egy ilyen rendezvény elég.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Kun-Szabó Attila: Szeretnék jól játszani, meg is tettem érte mindent, hiszen télen is heti 4-5-ször edzettem.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Kun-Szabó Attila: Nem tettem fogadalmat!

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


Sorozatunk következő játékosa, aki a középpályán bizonyít, és nem csak futó teljesítményével, de a támadás felépítésben is jeleskedett. Akiről szó van, a nyolcas számmal játszó Szőke Zoltán.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Szőke Zoltán

Szőke Zoltán: otthon a családdal

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Szőke Zoltán: 9-10 helyre

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Szőke Zoltán: amint látod, elég nagy, kellemes meglepetés

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Szőke Zoltán: tartsuk meg ezt a helyezést!

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Szőke Zoltán: ilyen nem volt

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Szőke Zoltán: Padragkút ellen

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Szőke Zoltán: egy gyenge Devecser ellen, illett volna az emberelőnyt kihasználni.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Szőke Zoltán: sajnos nincs rá időm, régen délelőttönként bemelegítés szerű mozgással, nyújtással, majd meccs előtt Tankcsapda hallgatással

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Szőke Zoltán: Devecser elleni, hisz ez megalapozhatja a tavaszi hangulatunkat, önbizalmunkat

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Szőke Zoltán: Katasztrofális

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Szőke Zoltán: Hiányolok egy interjút Kisteleki Istvánnal, ideje lenne bevallani, hogy az egész ősz a megyei I- ben is bunda volt

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Szőke Zoltán: Mondjon le az egész stáb!

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Szőke Zoltán: Nem emlékszem rá, évente 2-3-at

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Szőke Zoltán: Le kéne adni 5 kilogrammot mozgással, ez megoldana minden gondot

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Szőke Zoltán: Nem adok interjút senkinek és nem iszok többet sört, most megszegtem az elsőt, így semmisnek tekintem az egészet. Mondjon le!!

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


Ma az ugodi csapat elsőszámú hálóőrének az egyes számban játszó Lelkes Zsoltnak a válaszait ismerhetjük meg, aki elképesztő reflexével nehezíti a vendég csatárok életét.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Lelkes Zsolt

Lelkes Zsolt: A szentestét családommal töltöttem. A karácsony napjait pedig rokonlátogatással. A szilveszter nem telt idén óriási bulizással.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Lelkes Zsolt: Biztos voltam, hogy jól fog szerepelni a csapat. Nagyon erősnek éreztem a megyei I-es mezőnyt idén, viszont a felkészülés, és a megyei II-es szereplés alapján, az 1-10. hely valamelyikére számítottam.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Lelkes Zsolt: A szezon elején a sok döntetlen miatt elégedetlen voltam és kicsit tartottam, attól, hogy ez kicsit kevés lesz a jó helyezés eléréséhez. De ahogy jöttek a meccsek egymás után az 5.-nél jobb helyezés elérése se lett volna lehetetlen.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Lelkes Zsolt: A mostani helyezésünkkel elégedett lennék, de ha a csapat ugyanúgy tudja folytatni a szereplést, mint az ősszel, akkor reménykedhetünk még az éremszerzésben is. Én bízom benne. :-)

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Lelkes Zsolt: A Tapolca elleni meccsen úgy érzem jól ment a védés, de sajnos csak a döntetlenre volt elég. Szívesen emlékszem még vissza az Ajka Kristály elleni meccsre is.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Lelkes Zsolt: Úgy gondolom az Ajka - Padragkút elleni meccsen hatalmasat küzdöttünk, viszont a Pét elleni vesztett helyzetből való felállásnál éreztem azt, hogy ezt a csapatot még a bírók se tudják megveretni (pedig ezen a meccsen az volt a céljuk). Hatalmasat küzdött a csapat. A félidőbe el volt mindenki keseredve, de megfordítottuk a meccset.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Lelkes Zsolt: Őszintén szólva 3 ilyen is van. 1. A Tapolca elleni meccs, amikor úgy érzem nagyon jól ment a védés, és mégis egy 11-es gól miatt csak x lett. 2. A Csetény elleni meccs. Az utolsó utáni percben bekapott gól miatt. Úgy éreztem, hogy azt a meccset megnyerhetjük, de legalább a döntetlent megérdemeltük volna. 3. A Füred elleni meccs miatt is nagyon csalódott voltam. 2:0 - ról felálltunk és egy góllal (amit az én hibámnak érzek) mégis kikaptunk.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Lelkes Zsolt: A meccs előtti nap csak a pihenésről szól, és jól kialszom magam. A meccs napján pedig már semmi más nem számít. Csak a meccsre koncentrálok, és hogy jó teljesítményt nyújtsak. Sokat segít a jó bemelegítés meccs előtt és hazai pályán a szurkolók "segítsége".

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Lelkes Zsolt: Minden meccs nehéz lesz! De a Devecser elleni első meccs lesz talán a legnehezebb! Ennek az eredménye az egész szezont meghatározhatja.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Lelkes Zsolt: Egyáltalán nem nehéz. Délelőtt dolgozom mindig, ezért a délutáni edzésre mindig időben odaérek. Bár így a félév vége fele amikor már korábban kezdődtek az edzések, sokat már nem tudtam otthon lenni edzés előtt.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Lelkes Zsolt: Nagyon jó ötletnek tartom. De a sport rovaton kívül nem nagyon nézegetem. A sport rovat nagyon tetszik, főleg a felnőtt csapatnak kialakított rész.:-)

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Lelkes Zsolt: Szerintem így jó, ahogy van.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Lelkes Zsolt: Nagyon jól éreztem magam, de azt hiszem ez kitűnt abból is, hogy mikor értem haza.:-) Jó lenne, ha gyakran lenne ilyen rendezvény, de szerintem a csapat ha, nincs ilyen rendezvény akkor is megoldja az ünnepléseket!:-)

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Lelkes Zsolt: Még jobban szeretnék teljesíteni, mint az ősszel és sok pontot hozni a csapatnak.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Lelkes Zsolt: Nem szoktam fogadalmakat tenni. Azokat lehet az év közbe is. Ilyen szempontból nem különleges ez a nap nekem.

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


Az ötös számmal balhátvéd poszton játszó Hegedüs Zsolt a soron következő játékos, aki sziklaszilárd stabil védőjátékával vívta ki magának az ellenfelek tiszteletét. Az továbbiakban ő válaszol a feltett kérdésekre.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Hegedüs Zsolt

Hegedüs Zsolt: Szűk családi körben, otthon, karácsony napján barátokkal.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Hegedüs Zsolt: Az első tíz közé kerüléssel elégedett lettem volna, mivel egyrészt szerintem most elég erős a megyei első osztály mezőnye, másrészt különösebb erősítés nélkül vágtunk neki a szezonnak.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Hegedüs Zsolt: Bár 4 remivel rajtoltunk, érezni lehetett, hogy nem játszunk alárendelt szerepet. Szövögethetünk merészebb álmokat is, aztán az eddig is fantasztikus közösség még jobban összekovácsolódott, és szép sorban jöttek az eredmények is. Reálisan az első tízben vagyunk a játékos anyagot tekintve, patinás csapatokat utasítottunk magunk mögé. Ez a kiemelkedő szereplés az akarat, az elvégzett munka diadala, amit már másfél éve elkezdtünk, kezdi meghozni gyümölcsét.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Hegedüs Zsolt: Továbbra is azt mondom, az első nyolcba vágyom, de mivel nem nagyon szeretek veszíteni, maradjunk ezen a helyen. Sok függvénye van, remélem, Csombó Peti tudja vállalni a szereplést.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Hegedüs Zsolt: Erről a mester tudna bővebben nyilatkozni, biztos benne van a noteszban, bár még nem nyertem bepillantást a bibliájába.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Hegedüs Zsolt: Tapolcán és Füreden, két nagymúltú, szervezett, nagy költségvetésű városi csapat ellen nagyot harcoltunk, jó volt látni, hogy az NBIII - ba igyekvő, mindenki által nyomott Füred szakvezetése remeg a padon az utolsó negyedórában.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Hegedüs Zsolt: Csetényben nem számítottam zakóra, de itthon revansot veszünk, ígérem.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Hegedüs Zsolt: Meccsnézéssel, pihenéssel, sok kenőccsel, a lehető legszűkebb társaságban....

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Hegedüs Zsolt: Nekünk minden mérkőzés egyformán nehéz, minden hétvégen a maximumot kell nyújtanunk, mivel a küzdeni tudás, és az átlag feletti erőnlét a sikereink kulcsa, és persze az, hogy összetartozunk.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Hegedüs Zsolt: Talán mostantól könnyebb lesz, nem "kicsontozva", kifacsarva esek ki a pályára, és minden idegszálammal az edzésre tudok koncentrálni.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Hegedüs Zsolt: Nagyon jó kezdeményezés, heti rendszerességgel olvasom.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Hegedüs Zsolt: Talán több adatot a játékosokról......

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Hegedüs Zsolt: Nagyon jól éreztem magam, heti rendszerességgel elbírnám, bár mi minden edzés után bált rendezünk.:-)

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Hegedüs Zsolt: Igen, szeretnék kitűnő erőállapotba kerülni, és annyira segíteni ezt a közösséget, amennyire erőm engedi.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Hegedüs Zsolt: Sokkal nagyobb intenzítással szeretnék edzeni, és megpróbálok kicsit lehiggadni.

Ugod.hu: Köszönjük a válaszokat.

Vissza az oldal tetejére...


A második leggyorsabban válaszoló játékos a 18-as számú bal szélső poszton játszó: Takács Attila. Az ő feleleteit olvashatjátok alább, a feltett kérdésekre, és érdeklődve várjuk a többi játékos reagálását, kicsit BőVEBBEN kifejtett, nem csak egymondatos válaszaikban.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Takács Attila

Takács Attila: A karácsony első felét édesanyámmal, a másikat édesapámnál töltöttem családias hangulatban, sok finom ételt és italt fogyasztva.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Takács Attila: Az első 6 csapat közé vártam a csapatot. Bíztam a jó eredményekben.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Takács Attila: A mutatott eredmények alapján megérdemli a csapat, hogy az 5. helyen teleljen.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Takács Attila: Ha ugyanezt a sorozatot tudjuk produkálni, nem leszek szomorú. De maximalista vagyok, ezért az összes mérkőzést meg akarom nyerni.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Takács Attila: Ezt csak az edzőm tudja megmondani, de érzésem szerint talán a Pét elleni meccsen.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Takács Attila: Minden egyes pontért megizzadtunk, de a Balatonfüred ellen nagyot küzdött a csapat.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Takács Attila: A Dörögdi meccs után. Nagyon sajnálom hogy elvesztettük!!!

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Takács Attila: Próbálok minél frissebb lenni, fejben felkészülni!

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Takács Attila: Érzésem szerint minden meccs nehéz lesz, minden pontért meg fogunk küzdeni.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Takács Attila: Az edzésekkel nincs baj. A munkabeosztásom engedi, ezért ott tudtam lenni majdnem mindegyiken.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Takács Attila: Nekem tetszik, és a környezetemben élők is szívesen látogatják.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Takács Attila: Ezt inkább a rendszer gazdára bízom.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Takács Attila: Elég nehéz volt a csapattársak, edző, vezetők szemébe nézni, de a végén jól sikerült! Szerintem a tavaszi szezon végén, illetve az évzáró bál az- az időpont, ami okot adhat bulizni.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Takács Attila: A hibáimat kijavítani. Minél jobban teljesíteni. A csapatom hasznára válni.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Takács Attila: Megkomolyodom!!!

Vissza az oldal tetejére...


Mindenek előtt boldog, békés, szerencsés és sérülésmentes újévet kívánunk mindenkinek.

Ahogy a vezetők véleményére kíváncsiak voltunk, és már olvashattátok is még a múlt évben őket, ezért ígéretünkhöz híven a játékosokhoz is körkérdést intézünk, megtudakolván egyes témakörökben mi a véleményük. A válaszokat a beérkezéstől függően tesszük közzé.

A leggyorsabban válaszoló játékos (már itt is bunda?) a 9-es számmal csatár poszton játszó: Csombó Péter. Az ő válaszait olvashatjátok alább, és érdeklődve várjuk a többi játékos riposztjait is.

Ugod.hu: Hogy és hol teltek az ünnepek?

Csombó Péter

Csombó Péter: Kedvesemmel a szüleimnél töltöttük a szentestét. Megajándékoztuk egymást, mindenkit sikerült meglepni. Aztán kettesben folytatódott az ünneplés, majd elmentünk az éjféli misére. Karácsony napján és másnapján pedig rokonlátogatóban voltunk. A szilvesztert kettesben töltöttük a párommal, annak ellenére, hogy kedves meghívást kaptunk az egyik csapattársamtól. Éjfél után lesétáltunk a szüleimhez és átadtuk egymásnak újévi jókívánságainkat. Örömteli és emlékezetes maradt számomra a 2009-es év zárása.

Ugod.hu: Szezon előtt hányadik helyre vártad a csapatot?

Csombó Péter: A szezon előtt a 9-10. hely környékére vártam a csapatot. Bíztam benne, hogy a másodosztályban megszerzett lendületünk a magasabb osztályban is kitart. A jól sikerült felkészülésünk is ezt támasztotta alá bennem.

Ugod.hu: Az, hogy az 5. helyen végeztünk, mennyire volt meglepetés a számodra?

Csombó Péter: Abszolút meglepetés. A szezon elején lassan indult be a szekér, mivel négy meccsen 4 döntetlent játszottunk. Később aztán jöttek az eredmények, mind az elvártak, mind a meglepetések.

Ugod.hu: Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

Csombó Péter: A mostani helyezésünkkel elégedett lennék. Persze csak attól függően, hogy mennyivel maradunk majd le az előttünk végzővel szemben.

Ugod.hu: Érzésed szerint melyik mérkőzésen játszottál a legjobban?

Csombó Péter: Érzésem szerint a Tapolca és a Balatonfüred elleni mérkőzéseink közül kellene választanom, de nem tudok. Hasonló volt a két mérkőzés ugodi szempontból, mivel támadó felfogású csapatok ellen játszottunk, akik kifejezetten a győzelemre hajtottak. Az ilyen típusú mérkőzések fekszenek leginkább a játékomnak, mivel nagyobb területek maradnak üresen az ellenfél térfelén.

Ugod.hu: Szerinted melyik mérkőzésen hozta ki magából a legtöbbet a csapat?

Csombó Péter: Ha az eredményt is nézzük, akkor az Ajka-Kristály - Ajka-Padragkút duó ellen győztesen megvívott meccseket mondanám, de erre a kérdésre nehéz válaszolni.

Ugod.hu: Melyik mérkőzés után voltál a legcsalódottabb?

Csombó Péter: Minden meccs egy csalódás, ha a játékos nem győztesen hagyja el a pályát. A legcsalódottabb mégis a balatonfüredi és a csetényi játéknapokon voltam. Füredről pontot rabolhattunk volna, míg érzésem szerint Csetényben ott hagytuk a három pontot.

Ugod.hu: Hogy szoktál ráhangolódni egy - egy mérkőzésre?

Csombó Péter: Általában lesétálok a pályára, ilyenkor már konkrétan a meccs körül járnak a gondolataim. Az átöltözés és gyúrás után pedig meccsszituációkat játszok le a fejemben, illetve a közös gólörömökre gondolok. Ez önbizalmat és erőt ad.

Ugod.hu: Szerinted melyik lesz a legnehezebb meccs tavasszal, és miért?

Csombó Péter: Szerintem nincs legnehezebb meccs, mivel minden meccs nehéz. Minden mérkőzésen gólt, illetve gólokat kell rúgni ahhoz, hogy a nyertes csapatba lehess. De az ellenfél is ezt akarja.

Ugod.hu: Mennyire nehéz összeegyeztetni az edzéseket a munkáddal?

Csombó Péter: Két héten keresztül nem okoz problémát, mivel ilyenkor délelőttös műszakban dolgozom. A harmadik héten azonban délutános vagyok, így ekkor sajnos nem tudok edzésre menni.

Ugod.hu: Mi a véleményed Ugod honlapjáról, ezen belül a sport rovatról?

Csombó Péter: Nagyon tetszik! Napi látogatója vagyok az oldalnak. Köszönet érte a szerkesztőknek! A hozzászólások igazán szórakoztatóak szoktak lenni.

Ugod.hu: Milyen újításokat látnál szívesen az oldalon?

Csombó Péter: Nagyon színes, rengeteg háttér információval. Szerintem így jó, ahogy van.

Ugod.hu: Hogy érezted magad a sport bálon, és milyen gyakran szeretnél ilyen rendezvényt?

Csombó Péter: Nagyon jó volt! Szeretnék itt is köszönetet mondani azoknak, akik részt vettek a lebonyolításában. Szerencsések voltunk a tombolahúzásoknál, szekáltak is eleget érte. Évente két ilyen rendezvényen szívesen részt vennék.

Ugod.hu: Vannak-e elvárásaid magaddal szemben az idei évre?

Csombó Péter: Elvárásaim minden évben vannak. Most elsősorban a mihamarabbi gyógyulás, ugyanis a Szanyban megrendezett teremtornán megsérült a térdszalagom. Remélem sem játékban, sem végeredményben nem fog hiányozni a játékom.

Ugod.hu: Az újévben fogadalmakat szoktak tenni az emberek. Te tettél-e, és ha igen, akkor mit?

Csombó Péter: Nem szoktam fogadalmakat tenni, kívánni viszont annál inkább. De mivel ezeket nem magamnak kívánom, ezért ezeket nem szeretném elárulni. Köszönöm az interjút, a sportegyesület minden tagjának boldog újévet, a csapattársaimnak pedig sikeres, de főleg sérülésmentes szezont kívánok, Gödri Zsoltnak pedig szintén mihamarabbi gyógyulást! Hajrá Ugod!

Vissza az oldal tetejére...


Beszámoló a Sportegyesület 2009. évben végzett tevékenységéről.

Sportegyesületünk labdarúgó szakosztálya rendezvényeit, a megyei sportszövetség szervezésében végzi. Idei évben labdarúgó szakosztályunk U7, U9, U11, U13, U16, U19 és felnőtt korosztályban nevezett csapatokat. Az U7, U9, U11 korosztályok a Bozsik program keretében indított tornákon szerepeltek, melyen sok fiatal gyerek örömmel vett részt, s már várják a következő megmérettetéseket. Serdülő csapataink közül az U13-as korosztály részére kiírt tornákat 18 pontos előnnyel megnyerte, az U16-os csapatunk a 9. helyen végzett. Az U19-es csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan meghatározó tagja lett a bajnokságnak, amelyet a dobogó 3. helyen sikerült befejezni. Az idei szezont egy teljesen megfiatalított gárdával kezdtük el. A célkitűzés az, hogy a fiatal játékosok felvegyék a ritmust az eggyel magasabb korosztályú bajnokságban. Felnőtt csapatunk a Megyei II. osztályú bajnokságot 101 rúgott, és 16 kapott gól mellett 13 pontos előnnyel nyerte meg. Visszajutva a megyei I. osztályba a tisztes helytállást tűztük ki célul, aminek a csapat maradéktalanul eleget is tett. Egy fantasztikus meneteléssel az őszi szezont az előkelő 5. helyen zárta. Csak gratulálni lehet nekik. Az elmúlt másfél évben minden játékos megpróbálta a maximumot kihozni magából. Példaértékű lehet a hozzáállásuk és a teljesítményük a fiatal labdarúgók számára, de minden olyan ugodi lakosnak is, aki a falujáért valamit is tenni akar. A sportszerűségi versenyeken az összes korosztályunk a tavalyi évhez hasonlóan az idén is az élmezőnybe tartozik. Alig van sárga és piros lapunk. Ez az elmúlt évekhez viszonyítva nagy a javulás. Továbbiakban is törekszünk a Fair Play szellemének megtartására, érvényre juttatására. Minden csapatunk részt vett a téli teremtornákon. Ezeken eredményesen szerepeltünk, több korosztályunk az elmúlt évekhez hasonlóan meg is nyerte a tornát. Egyesületünk jelenleg kb. 100 igazolt játékosnak ad lehetőséget a sportolásra. A sportpályánkon a hét minden napján van edzés. Olyan napok is vannak, melyen egyszerre több korosztály is edz. Hétvégén pedig, vagy a korosztályos, vagy pedig a felnőtt csapat mérkőzéseit nézhetik meg a nézők. A nézők létszáma a tavalyi nézői létszámhoz képest hasonlóan alakult, mely még mindig kevés, de legalább nem csökkent. A társadalmi munkák az idén sem kerültek el bennünket. A labdarúgók és a szurkolók is besegítettek a munkákba. Igaz, még mindig ugyanazok, mint akik tavaly is.

A téli és nyári sportversenyek. Ezeken a sportrendezvényeken nem csak a labdarúgók, hanem a falu fiatalabb rétege is részt vett. A téli versenyeken az elmúlt évekhez képest még eredményesebben szerepeltünk. Asztaliteniszben hosszú idő után felállhattunk a dobogó tetejére, a leány csapatunk első helyen végzett. Sakkban női versenyzőink egyéniben és csapatban is második helyezést szereztek. Fiú csapataink ötödik és hetedik, felnőtt csapatunk pedig a nyolcadik helyezést érték el. Egyéniben pedig egy negyedik és egy ötödik helyezést szereztünk. A nyári versenyeken pedig, ahogy ez volt az elmúlt évben is, amiben elindultunk, azt majdnem mind meg is nyertük. A torna csúcspontját férfi labdarúgócsapatunk okozta, miután veretlenül megnyerte a kispályás focit. A kézilabdát is fergeteges játékkal nyerték, és állhattak a dobogó legfelső fokára.

A tavalyi szezonban megalapítottuk női kézilabda szakosztályunkat. Az idei évben pedig elindultunk a körzeti bajnokságban. Jelenleg még nem az eredményes szereplés a cél, hanem a sportág megszerettetése és felkészülés a következő szezonra, melyen már bízunk benne, hogy eredményesebbek leszünk. Az idén 22 lány/nő sportolt valamilyen sportágban.

Tavaly a Körzeti és Megyei Sportszövetségek által rendezett sportesemények év végi összesítésében a második helyet szereztük meg, kilenc ponttal maradtunk le az első helyről. Az előzetes információk alapján az idei évben – bár a teke bajnokság még nem ért véget, melyen ismételten a dobogón fogunk végezni – már biztos, hogy megnyertük, jelenleg nyolcvan pontos előnyünk van, melyet már nem lehet behozni.

Csapatainkat megpróbáljuk ugodi vagy ugodi kötődésű játékosokkal feltölteni. Szerencsénkre a fiatalabb korosztály – az elmúlt évekkel ellentétben – sportosabb generáció. Ez irányú törekvésünk, hogy minél több hazai sportolónk legyen, pozitív irányba halad.

Ahhoz, hogy ez a sok fiatal jól, eredményesen, jókedvűen és örömmel sportoljon, sok pénz is kell, melyhez nagyban hozzájárul Ugod Önkormányzata pozitív és kimagasló hozzáállása. Ezúton is szeretnék őszintén köszönetet mondani magam és az egyesület nevében, bízva a további támogatásban és segítségben. Tudjuk, hogy a gazdasági válság minden önkormányzatot érint, de mi bízunk benne, hogy támogatásunk nem csökken, mert ennyi sportág, és ennyi sportoló fenntartása, működtetése sajnos nem kevés pénzbe kerül. Fő támogatónk Ugod Önkormányzata, persze más bevételi forrásokat is megpróbálunk felkutatni. ”Ugodi Tömegsport Közhasznú Alapítvány” néven létrehoztunk egy alapítványt, – számlaszámunk: 73900425–11074513 – melyre még az adó 1%-át ugyan nem lehet rá utalni, de a pénzadományokat már szívesen fogadjuk. Ezt a számlaszámot reklámozzuk majd, hogy bevételeinket ilyen formában is növelni tudjuk. Kérjük az ugodi Képviselőtestületet, ha módja van, tegye ugyanezt. Mindenkinek nagyon megköszönjük. Ezen kívül pályázati lehetőségekkel is próbálunk élni. A Veszprém Megyei Önkormányzat által kiírt pályázaton sporteszközökre, és az öltözőnk felújítására, az NCA által kiírton működésünk megkönnyítésére nyújtottunk be pályázatot. Ezeket a pályázatokat sikeresen bírálták el. A Wesselényi Alapítványra benyújtott pályázatunkkal kapcsolatban, pedig a napokban értesítenek bennünket. Ezen útiköltség és bírói díj visszatérítést pályáztunk meg. Reméljük ez a pályázatunk is sikeres lesz.

Nagy gondot okoz a sportpályánk és a főépület állapotának fenntartása. Eddig úgy vettük észre, hogy a pályánk talaja a megyei I. osztályban az egyik legrosszabb, rá kellett jönnünk, hogy ez a megyei II. osztályra is igaz. Gondot okoz a pálya hengerelése, száraz időben az öntözése. A főépületet évről-évre próbáljuk felújítani. Ebben nagy segítség, hogy a Megyei Önkormányzat sikeresen bírálja el pályázatainkat, de tetemes összeget áldozunk fel a saját költségvetésünkből is. Hozzáteszem, hogy ez a megyében példa nélküli. Sajnos ennek az ugodi sportolók isszák meg a levét. Az öltözőnk egészére igaz az a mondás, hogy „Hamar munka ritkán jó”. A tető beázik, az egész épület alatt meg van süllyedve a talaj, a falak hosszában meg vannak repedezve, omlik a külső vakolat, stb. Ezeket a munkákat már nem tudja a sportkör egyedül bevállalni, kérjük az önkormányzat, és külső jóakarók segítséget. Mi már felújítottuk mind a két fürdőt, lejárólapoztuk a teraszt, kialakítottunk egy új öltözőt a nagy csapat részére. A pálya környékének a rendbetétele is folyamatban van. Kicseréltük a kispadokat. Így azok már megfelelnek a megyei szövetség által kiadott szabványnak.

Futballcsapataink és a más sportágban küzdő játékosok eredményei azt kívánják és igénylik, hogy áldozatkész hozzáállású vezetőség segítse munkáját, ami az elmúlt évekkel ellentétben,– mikor is sok kívánnivalót hagyott maga után–az idei évben egy-két eset kivételével jól végezte munkáját. Természetesen lazításra nincs lehetőség, a továbbiakban is ezt a mentalítást várom el a vezetőségtől. Némely esetben a szurkolói tábor nem úgy viselkedik, mint azt elvárhatnánk, de már itt is sokat javult a helyzet. Mindezek ellenére a vezetőség feladata a pályán és azon kívül is, a rend és a fegyelem. További céljaink, hogy minél több fiatal és gyerek szeresse a versenyszerű focit, kézilabdát, sportot az egészséges életmód fenntartása érdekében. Ne pedig a kocsmákban és szórakozóhelyeken vesszen el a tehetségük.

Minél több sikert és eredményt szeretnénk elérni községünk jó hírneve gyarapítására. A most következő téli hónapokban szeretnénk újból felkészülni fizikálisan és mentálisan is a tavaszi folytatásra, bízva a jó szereplésekben. Bízunk az ugodi fiatalok tehetségében és hozzáállásában. Az SE keretein belül bizonyítják, hogy községükért és közösségükért érdemes időt és energiát áldozni.

A fenti célok elérése érdekében kívánok mind a sportolóknak, önkormányzati dolgozóknak, a Testület tagjainak és magunknak is erőt, egészséget és sikerekben gazdag boldog újévet.

Ugod, 2009. december 05.

Kovács Nándor

SE elnök

Vissza az oldal tetejére...


Tóth Ferenc, Ugod SE vezetőedzőjének évértékelője

Mint minden magára valamit is adó szervezet, az Ugodi Sportegyesület is év végi beszámolót tart a támogatók, vezetők, pártoló tagok és szurkolóik számára. Az egyesület nem tartozik a legnagyobbak közé, ezért nem fórumon, hanem Ugod község honlapjához tartozó (és nekünk már megszokott) sportoldalon tájékoztatjuk érdeklődőinket. Először Tóth Ferencet, UGOD SE vezetőedzőjét kérdeztük a focival kapcsolatos kérdésekről, a következő alkalommal az egyesület elnökét, Kovács Nándort, az Ugod SE-ben történt éves elemzésre kérjük fel.

Ugod.hu: Az év elején a megyei másodosztályban szerepelt a csapat - nem is akármilyen teljesítménnyel: a tabella éllovasaként zárták az évet 2008-ban. Hogy emlékezik vissza, milyen volt a felkészülésük januárban, hogyan készültek a megye II. tavaszi folytatására?

Tóth Ferenc: Január 20-án kezdtük a felkészülést Ugodon, könnyed, kocogós, rávezető edzésekkel. A felkészülés 2. hetében már Pápán edzettünk a Spartacus-sporttelep műfüves pályáján. Heti 2-3 edzés és 1-2 edzőmeccs szerepelt a programban. A fő cél az állóképesség fejlesztésén túl a motiváció megtartása volt.

Ugod.hu: Volt-e érkező, távozó ember, történt-e változás akkor a keretben?

Tóth Ferenc: Csuka Zoli Mihályházára igazolt, Takács Attilát pedig leigazoltuk a PELC-től.

Ugod.hu: Milyennek látta a tavaszi szezont?

Tóth Ferenc: Az őszi tabellát +49-es gólkülönbséggel és 10 pontos előnnyel vezettük. Félő volt, hogy elkényelmesedik a csapat. Szerencsére nem így történt. Mindenki tudta, hogy meg kell nyernünk a bajnokságot. Szerencsére jól sikerült a felkészülés, amit azért Zsenya (Baranov Jevgenyij) sérülése beárnyékolt. Támadójátékunk akadozott is egy kicsit az ő kiesésével, és az ellenfelek is hatványozott erővel jöttek ki ellenünk. Azért a tavaszi mérlegünk is imponáló volt. Egy adminisztrációs hiba miatt elvették tőlünk a megnyert nyirádi meccset, egy parázs meccsen 1-1-es döntetlent játszottunk Szalókkal és sajna becsúszott egy váratlan vereség Somlón, a többi mérkőzést magabiztosan hoztuk.

Ugod.hu: Melyik mérkőzésre emlékezik vissza legszívesebben?

Tóth Ferenc: Én az egész megye II-es szezonra szívesen emlékszem vissza. Összekovácsolódott a társaság, és újra megtanultunk győzni.

Ugod.hu: 101 rúgott és 16 kapott gól mellett 13 pont előnnyel végeztek az élen! Ezek az adatok magukért beszélnek. Ennyivel jobbak voltak a többieknél?

Tóth Ferenc: Igen. A játékosállományunk, az edzettségünk és a csapategységünk is messze a legjobb volt.

Ugod.hu: Milyen volt a nyári felkészülésük a megyei első osztályba?

Tóth Ferenc: Az utolsó megye II-es meccs után ünnepeltünk kicsit, másfél hetet pihentünk, majd kezdődött a munka heti 3 edzéssel és 1 edzőmeccsel.

Ugod.hu: Milyen volt az edzések látogatottsága?

Tóth Ferenc: Megfelelő. Kicsit nehezítette a munkát, hogy többen nyaraltak hosszabb-rövidebb ideig.

Ugod.hu: A Magyar Kupa mérkőzésekkel kezdődött az őszi szezon. Hogy értékeli kupaszereplésüket?

Tóth Ferenc: Egy mérkőzésre voltunk attól, hogy az országos főtáblára kerüljünk és egy komoly, akár NB-1-es csapattal játszunk. Sajnos nem sikerült. Túl nagy falatnak bizonyult a MOTIM. Így is sikeresnek érzem a szereplésünket.

Ugod.hu: Melyik kupameccsükre gondol vissza szívesen?

Tóth Ferenc: Természetesen a Padrag ellenire. Egy NB-3-as csapaton léptünk túl egy fantasztikus mérkőzésen, ami talán az ugodi focitörténelem legizgalmasabb mérkőzése volt. De említhetném a magyarpolányi meccset is, ahol mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állni, és vesztett állásból fordítottunk a csereként beálló Kun Sz. Attila góljaival.

Ugod.hu: Milyen fizikai állapotban volt a csapat a megyei első osztály őszi fordulóinak megkezdése előtt, esetleg sérültek vagy maródi futballistái voltak-e?

Tóth Ferenc: Jó állapotban volt a csapat. Sajnos Váradi Zoli súlyosan megsérült egy felelőtlen motorozás során, emiatt egész szezonra kidőlt, még most is bizonytalan, mikor tér vissza, illetve páran küszködtek kisebb sérüléssel.

Ugod.hu: Milyen célkitűzései voltak a vezetőségnek a megyei első osztályban?

Tóth Ferenc: A fő célkitűzés az volt, hogy becsülettel helytálljunk, lehetőleg a helyi gyerekekre támaszkodva. Ennek érdekében felhoztuk az ifiből Gödri Ádámot, aki fantasztikusan teljesített, Hegyi Rolandot, aki nagyon jól kezdett, majd egy kis hullámvölgybe került, illetve leigazoltuk Szommer Tibcsit, aki végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtott.

Ugod.hu: Hogy értékeli a megyei első osztály őszi szezonját?

Tóth Ferenc: Erőn felül teljesített a csapat. Az első 4 forduló 4 döntetlenje után gondolom többen dörzsölték a tenyerüket és kezdtek kárörvendezni, de talpra álltunk, és az utolsó fordulóban már a Napló szerint is rangadót játszottunk az őszi bajnok otthonában. A 8 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, 28 pont egy feljutó csapattól szerintem nem rossz.

Ugod.hu: Valóban várakozáson felül szerepelt a csapat, hazai pályán 2008. szeptember 28-a óta nem találtak legyőzőre, több mint egy éve! Azóta 16 mérkőzést játszottak veretlenül. Ez egy kis falusi csapattól páratlan sorozat úgy hiszem! Mit gondol Ön erről?

Tóth Ferenc: A 18-as keretből 12-en ugodiak vagy ugodi kötődésűek, ami nagyon jó arány. Nincsenek zsoldosok, tudnak egymásért küzdeni a fiúk. Rendszeresen járnak edzésre, mert tudják, hogy a sikerekért keményen meg kell dolgozni. Fontos, hogy nagyon jó, szinte baráti a hangulat az öltözőben. És még valami: vannak idősebb játékosaink, akik a második félidőben beszállva hatalmas lendületet adnak a csapatnak.

Ugod.hu: Melyik a legemlékezetesebb megye egyes mérkőzés az Ön számára?

Tóth Ferenc: Több is van. Az első idei győzelmünk (Peremarton), a füredi 2. félidő, az úrkúti győzelem, vagy a Pét ellen, ahol megfordítottuk a mérkőzést. Szinte minden mérkőzésen történt olyan dolog, ami miatt kedvenc lehetne.

Ugod.hu: Hogy tervezi a téli időszakot a csapat számára?

Tóth Ferenc: Január végén, ha minden jól megy, és a költségvetésünk megengedi, ismét Pápán kezdünk sok edzéssel és - reményeim szerint - több edzőmeccsel.

Ugod.hu: Szervez-e a Szövetség téli teremtornát, lehet-e ezt már tudni, és fognak-e indulni?

Tóth Ferenc: Ha szervez is, valószínű, nem indulunk.

Ugod.hu: Miben látja a szintentartás, a fejlődés és előrelépés lehetőségét?

Tóth Ferenc: Előre lépésre, fejlődésre mindig van lehetőség. Bízom benne, hogy az edzésre járással most sem lesz gond, játékban és koncentrációban kell még sokat fejlődnünk.

Ugod.hu: Lesz-e érkező, esetleg távozó ember a csapatból?

Tóth Ferenc: Korai még erről beszélni. Távozókról nem tudok, bár Kusztor Ferivel még le kell ülni. ő nagyon keveset tudott edzeni és játszani munkahelyi elfoglaltság miatt. Reményeim szerint január végén Váradi Zolika is el tudja kezdeni a teljes értékű munkát. Egy érkező lehet talán, egy fiatal játékos, aki a jobb oldalon minden poszton bevethető.

Ugod.hu: Hogy ítéli meg, milyen az utánpótlás helyzete helyi szinten?

Tóth Ferenc: Nagyon nincs rálátásom. Tudomásom szerint minden utánpótlás csapat jó kezekben van, és a lehetőségekhez képest jól szerepelnek. Sajnos kevés a gyerek, és ezzel nehéz mit kezdeni. Sajnos a szövetségnél nem a kis csapatok érdekeit nézik. A másik probléma, hogy a PELC új vezetése gátlástalanul akarja elszippantani a gyerekeket.

Ugod.hu: Ha már az utánpótlásnál tartunk, mit szól az U 20, és U 21-es válogatott szerepléséhez?

Tóth Ferenc: Nagy sikernek tartom a szereplésüket. Talán az utánpótlás sikerek kicsit javítanak a magyar labdarúgás megítélésén.

Ugod.hu: Tudjuk, hogy a csapat tagjai közül sokan a városi teremfutball-bajnokságban is szerepelnek. Mondana pár szót róla?

Tóth Ferenc: Jó dolognak tartom a teremtornákat. Kértem is a játékosokat, hogy lehetőség szerint játszanak minél többet teremben. Természetesen lehetőleg sérülés nélkül.

Ugod.hu: Meddig tart a pihenő? Mikor kezdődik a felkészülés? A szünet alatt talákoznak-e a keret tagjai?

Tóth Ferenc: December 12-én bulizunk egyet a Sportbálban. A megjelenés természetesen kötelező! Koccintunk párszor az őszi sikerekre, és majd csak január végén kezdünk. Lesz pár húzós hetünk a tavaszi rajtig.

Ugod.hu: Egész éves értékelésként mit emelne ki, mi az, amitől a csapat sikeres évet zárt?

Tóth Ferenc: Talán a csapategység miatt. Nincsenek zsoldosok, nincsenek klikkek, csak egy baráti társaság, akik őszintén tudnak küzdeni egymásért a pályán. Segítik egymást a hétköznapokban, elfogadják helyüket a csapatban és edzenek.

Ugod.hu: Hamarosan itt az év vége, a jókívánságok ideje. Ha a jó tündértől hármat kívánhatna, mi lenne az?

Tóth Ferenc: Nyugalmas családi élet, egészség és sikeres ugodi futball.

Ugod.hu: Összegeztük az őszi szezonban a csapat hazai pályán és idegenben lejátszott mérkőzéseit. Mit gondol arról, hogy idegenben 7 mérkőzésen 8 pontot, míg itthon 8 mérkőzésen 20 pontot szerzett a csapat? Melyik az Ön számára meglepőbb?

Tóth Ferenc: Hogy hazai pályán jól szereplünk az nem meglepő. „Nem szokott ízleni a vendégeknek az ugodi pálya”. Jól helytálltunk idegenben is, talán, mert sokat fejlődtünk taktikailag.

Ugod.hu: Köszönjük hogy rendelkezésünkre állt és válaszolt kérdéseinkre. Zárszóként csak gratulálni tudunk Önnek és a csapatnak az egész éves kitűnő szereplésükért. Év vége közeledtével Boldog Új Évet Kívánunk az egész csapatnak, a csapat körül tenni akaróknak. Kívánjuk az új évre, hogy maradjon meg ez a lendület, összetartás, csapategység, még többet tudjanak örülni sikereiknek, ezután is tudjanak küzdeni egymásért, és kívánságaik akár a magánéletben, akár az egyesület színeiben valóra váljanak. Merjenek nagyokat álmodni!

Vissza az oldal tetejére...