UGODI SPORTEGYESÜLET

2013-2014

Mérkőzés összefoglaló
Ugod SE 0 - 2 (0-0) Csetény SE Az Ugod SE összeállítása:
Megyei I.osztály
Időpont: 2013.09.22.
Nézőszám: 150 fő

Gólok: - ill: Rummel Szabolcs 66', 72'.
Sárga lap: Kiszlinger Balázs 47', Szommer Tibor 70', Gödri Zsolt 87', ill: Vincze Gábor 82', Gersics József 87', Veinperl Kristóf 88'.
Piros lap: Szommer Tibor 87'. ill: -
Szíjártó
Szommer-Gödri Á.-Bakos-Hegedűs
Egyed-Vesztergom-Horváth M.-Kiszlinger
Csombó-Páli

Játékvezető: Baranyai Tamás

Asszisztensek: I. Novák Gergely , II. Hegedüs Imre

Ellenőr: Nagy Szabolcs

Ugod SE:
Szíjártó Kristóf, Gödri Ádám, Pápli Márk (Baranov Jevgenyíj 71'), Vesztergom József (Zsirai Dániel 55'), Bakos Gábor, Csombó Péter, Szommer Tibor, Egyed Ákos (Horváth Dávid 61'), Hegedüs Zsolt (Gödri Zsolt 78'), Horváth Márk, Kiszlinger Balázs
Edző: Tóth Ferenc

Csetény SE:
Jelenics József, Rummel Milán (Jakab Tamás 89'), Jakab Milán, Kovács Gábor (Ganzler Balázs 60'), Kottyán Bálint, Gersics József, Tálos Dávid (Vincze Gábor 73'), Veinperl Kristóf, Fodor Szilveszter, Rummel Szabolcs, Csertán Zoltán (Barabás Ádám 78'). Edző: Nagy László

A mezőny legjobbjai:Vesztergom József, Kiszlinger Balázs, Horváth Márk, ill: Jelenics József Csertán Zoltán, Rummel Szabolcs.

Nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

ugodse.hu: A kollégád is úgy nyilatkozott, hogy ez a két csapat mindig jó mérkőzéseket játszik egymás ellen. A Csetény ellen, általában kivárásra szoktunk játszani, és onnét robbantunk. Ma hogy tervezted?

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: Én is azt gondolom, hogy mindig kiélezett, és szoros, és izgalmas mérkőzéseket vívunk egymás ellen. Ma egy kicsit átrendeztük az alapfelállásunkat, négy egy négy egy. Nem akarunk ésszel a falnak menni, mégis csak a listavezető jön hozzánk. Sok gólt rúgtak, keveset kaptak, tehát a megfelelő tisztelet meg van bennünk, de félelem semmi. Egy jó meccsre készülünk ma is!

ugodse.hu: Milyen a hangulat, és a hozzáállás az öltözőben?

Tóth Ferenc: Menyiben változott meg a belső összeállítás, hogy gondolod, hogy nem megyünk fejjel a falnak? A védelemben, vagy a középpályán van változás?

ugodse.hu: Hogy készültél, mit vársz a csapattól a mai mérkőzésen?

Tóth Ferenc: Minimum két változás van, sőt inkább három, a múlt hetihez képest. A Kristóf visszajött a kapuba, a Pityut kiállították, a Hegyi Roli sajnos dolgozik, és az Attila sincs itt különböző okok miatt, tehát azért változtunk elég jól. De rendben vagyunk ahogy most vagyunk is.

ugodse.hu: Mit tervezel, mit vársz a mai mérkőzéstől?

Tóth Ferenc: Tervezni nem nagyon tervezünk előre, de egy jó meccset, és bízom benne, hogy itthon marad a három pont, és amit a múlt héten beszéltünk, hogy a sormintát most kéne megtörnünk, de érzem hogy benne van.

ugodse.hu: Ép kérdezni is akartam, elég jól meg szoktad érezni mi várható, ma mit éreztél?

Tóth Ferenc: Ma úgy érzem, hogy rendbe leszünk, főleg úgy, hogy ilyen kezdőrúgás nem minden héten van, ez biztos, hogy jó ómen lesz!

ugodse.hu: Tavalyelőtt volt egy jó szériátok, amikor másodikak lettetek, most hasonló helyzetben van a csapat. Hogy jött ez össze?

Nagy László, a Csetény SE edzője: Ezt nem kell túlreagálni, mert még nagyon a bajnokság elején vagyunk, és Én, ugyan azt a célt határoztam meg, amit még most is tartok, hogy a negyedik, illetve a nyolcadik hely magasságára kellene odaérnünk, és igazából ez is a célunk. Nagyon nagy szerencsének kellene ahhoz lenni, hogy most ez a fiatalabb brigád, valamelyik érmes pozícióba maradjon. Én úgy gondolom, hogy vannak nálunk jobb csapatok is. Egyenlőre motiváltak vagyunk, akarjuk a győzelmet, és sokat tettünk azért, hogy a felkészülésünk is úgy sikerüljön, hogy jól szerepelhessünk, és most itt vagyunk az elején. De még van hátra huszonöt forduló, úgy hogy nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni.

ugodse.hu: Mit gondolsz, a motiváción felül amit mondtál, Te mit hoztál ide, hogy ennyivel több most ez a csapat?

Nagy László: Ragaszkodom ahhoz, amit tavaly télen elkezdtünk, és úgy is igazoltunk, olyan játékosokat szerettünk volna igazolni, ami hála Isten sikerült is, akik ebbe aszerkezetbe megállják a helyüket, illetve nálam az az első, mivel Én védekező középpályást játszottam, hogy minél kevesebb góllal hozzunk le egy mérkőzést. Visszaigazoltuk a Nagy Ricsikét, aki sajnálatos módon nem játszhat, de vagyunk olyan csapat, hogy így is megálljuk a helyünket, példa a múlt heti meccsünk.

ugodse.hu: MiMindig megkérdezem, mit vársz a mai mérkőzéstől?

Nagy László: Az Ugod Csetény mindig pikáns mérkőzés szerintem, és háromesélyesnek tartom, úgy, ahogyan tavaly is! Szerintem brusztolós, jó mérkőzés lesz.A mérkőzés összefoglalója:

Egy hazai kisszögletet követően, a 6. percben Kiszlinger a jobb tizenhatosnál befelé cselezve takarásból kapura döngetett, amit az ötösön Csombó a levegőből levett, az elé lepattanót Jelencsics a játékos elé vetődve leszedte a lábáról.

Ismét egy kis szöglet után, a 21. percben. Egyed cselezett a jobb tizenhatos sarkánál majd két védő között kilőtte a hosszú oldalt, ahol a becsúszó Csombó lábai előtt, a kapufa tövénél hagyta el a bőr a játékteret.

Csombó szöktette Hegyit a jobb oldalon a 27. percben aki elpirított a tizenhatoson belül az alapvonalig, ott beakart passzolni a belül üresen érkező Kiszlingernek de labdájába a közben visszaérkező Zágor bedobta magát, így szögletre tudta menteni a nagy helyzetet.

A 29. percben Csombó ugratta ki tanári labdával Egyedet a félpályánál, betört a tizenhatoson belülre, ahol védője mellett félfordulatból jó pozícióban tüzelt, a nem túl erős, középre tartó labdát Jelencsics fogta.

Egy tizenhatosra beívelt labdát Csombó fejjel maga elé tett a 31. percben, majd a három rárontó védő mellett, átpasszolt a hosszún teljesen egyedül érkező Pálinak aki tizenegyről nem találta el rendesen a labdát, lágyan kapura emelt, és így odalett a nagy lehetőség.

SZÜNETBEN nem változtattak a csapatok, csere nem volt.

Egy szabadrúgást ívelt a tizenhatos vonalára Vesztergom, az 56. percben, amit Csombó levett , két védővel a nyakában befordult a tizenhatoson belülre, ahol cselezni próbált, da az érkező Jakab elgázolta. A játékvezető fejét félrefordítva nem látott szabálytalanságot, a jogos tizenegyes elmaradt.

A mérkőzésen az első vendéglehetőség a 66. percben adódott amit ki is használtak. Ekkor a félpályánál egy hazai labdavesztést követően Csertán vágta egyből előre a labdát, amire Rummel Sz. érkezett és a kimozduló Szíjártó mellett a bal alsóba lőtt. 0-1.

Száz százalékos a Csetény helyzetkihasználása a 72. percben, amikor másodszor is a kapuba találtak. Szabadrúgásból Csertán ívelt lágyan a tizenhatoson belülre huszonötről egy labdát, ahová Rummel Sz. érkezett, és magasra ugorva fejjel bevette Szíjártó kapuját. 0-2.

84. perc. Baranov a tizenhatoson belül, szép cselek után Zsiraihoz tette a bőrt, aki keresztbe próbált cselezni, de csúnyán felvágták. A meg is ítélt büntetőt Kiszlinger rosszul találta el, a félmagas bal oldali lövést Jelencsics kitolta a kapufa mellől.

A 87. percben tumultuózus jelenetek alakultak ki egy szituáció miatt, amit a reakció rovatban részletezünk.

Horváth Márk végezhetett el szabadrúgást a 92. percben, az ellenfél térfelének közepétől, amit a tizenhatos jobb oldalára emelt Kiszlingernek, aki a rövid oldalt fogó Jelencsics fölött átemelt a hosszúra, de nem volt ma szerencséje, mert a labda a felső kapufa alsó éléről kifelé pattant.

Reakció:

Mindig nagy várakozás, és feszült csapatok jellemzik az Ugod, és a Csetény összecsapásait, ma is jó mérkőzésre számíthattunk. A mérkőzés azonban még kis házi ünnepséggel kezdődött, mert a tizenéve Ugodon edzősködő Tóth Ferenc-nek a kislánya Petra, épp az nap töltötte be a kilencedik évét, és a kezdő rúgást Ő végezte el nagy taps közepette. Az összecsapás tapogatolodzó játékkal kezdődött, és inkább taktikai harc folyt az első percekben mint sem valódi. A hatodik percben azonban váltott az Ugod, és ekkor már egy szögletet követően helyzetet alakítottak ki a vendégek kapuja előtt, és ettől fogva átvették az irányítást. A vendégek előrevágott labdákkal kísérleteztek, amit rendre lekapcsolt a hazai védelem, valamint Csertán a gólvonalra csavargatott szögletei sem jelentettek különösebb veszélyt, a jó összhangban dolgozó Tóth legénység számára. Húsz perc elteltével még rátett egy lapáttal a honi egység, és tíz perc alatt háromszor is veszélyeztették a vendégek kapuját, de Jelencsics a helyén volt, és segített megőrizni a háló érintetlenségét. A szünet után jobban kitámadott a Csetény ekkor inkább a középmezőnyben folyt a küzdelem. Az ötvenhatodik percben egy meg nem adott tizenegyes borzolta a kedélyeket, ami a hazaiak előnyét jelenthette volna. A foci mindig bünteti a kihagyott helyzeteket, ez ma is így történt. Megingott a hazai védelem, egy labdavesztést követően a hatvanhatodik percben, és az első lehetőségükből gólt rúgtak a vendégek, majd pár perc elteltével egy szabadrúgás beívelésről késtek el, és máris kettővel ment a Csetény. Bunker fociba ment át a mérkőzés, teljesen hátra vonta erőit a vendégcsapat, így nehéz volt áttörni őket. Ez mégis sikerült a nyolcvannegyedik percben amikor Zsirait felvágták a tizenhatoson belül, de a büntető kimaradt. Az addig nyugodt mederben folyó küzdelem harctérré alakult a nyolcvanhetedik percben, egy érdekes szituáció miatt. Gödrinél volt a labda, a saját térfelének közepénél, amikor hátulról Barnabás belerohant, majd elterült. A játékvezető szabadrúgást ítélt Gödri javára, de a játékos elmondása szerint nem történt semmi, sem Ő, sem ellenfele nem volt szabálytalan. Ekkor mindenki mindenkinek nekitámadt, a rendezőknek kellett a pályán rendet tenni, majd öt perc elteltével a játékvezető (aki résztvevője volt az eseményeknek,) döntésképtelenné vált, mert félre hívta öreg kollégáját Hegedüs partjelzőt, majd az ő irányításával, többszöri megkérdezésével, és odahívásával (még jó, hogy nem vele osztatta a lapokat) kiosztott egy sárgát Gesicsnek, és egy pirosat Szommernek. (A jegyzőkönyvből, ami szerintünk közel sem így történt. Piros kártya: Egy szabálytalanságot követően dulakodási jelenet alakult ki a 87. percben, amikor a hazai 13-as számú Szommer Tibor nekifutásból, kissé felugorva, talppal combon rúgta ellenfelét, majd két kézzel mellénél fogva ellökte, ezért piros lapot adtam neki. A fent nevezett Szommer Tibornak már volt egy sárga lapja is, amit a mérkőzés 70. percében kapott ígéretes akció megakadályozásáért. Megjegyzés: A találkozó 89. percében elküldtem a hazaiak edzőjét, Kovács Nándort a kispadtól, miután hevesen és kiabálva kritizálta egyik ítéletemet.) Ezek után még mindent megpróbált az Ugod az egyenlítésért, meg is volt a lehetőség, de a szerencse Istenasszonya Fortuna ma a Cseténynél volt vendégségbe, mert Jelencsics tizenegyest fogott, majd a hosszabbításban a kapufa volt a segítségére. A minden porcikájában ikszes mérkőzésen így a Csetény győzött.

Összességében:

Egy döntetlen szagú mérkőzésen, a két szerencsés gólnak köszönhetően vihette el a három pontot Pápáról a Csetény, ahol a játékot végig irányító hazaiak nem érdemeltek vereséget, így összességében igazságtalan eredmény született, a döntetlen lett volna a realitás!

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

ugodse.hu: Sajnos folytatódott a sorminta, amit hetek óta beszélünk, és fájdalom de nem fordult meg. Az első félidőben jó pár helyzet kihasználatlan maradt, a vendégeknek nem is lehetett feljegyezni lehetőséget sem, és sajnos helyzet nélkül lőttek a másodikban kettőt, és jóformán ez volt az összes alkalmuk a gólszerzésre.

Tóth Ferenc: Hát igen! Úgy érzem, úgy alakult egészen hetven percig, ahogy terveztük, talán most is, mint mindig, a gól hiányzott, de véleményem szerint, az történt a pályán, amit akartunk. Jól levédekeztük őket, nem igazán jutottak el a kapunkig, lehetőségeink voltak, nem sikerült betalálni. Aztán a hatvanhatodik perctől jött egy öt perces rövidzárlat, akkor villámgyorsan kaptunk kettőt. Szerintem az első góljuk, az első igazán kidolgozott, de még azt sem mondom, hogy helyzet volt, mert hibáztunk, és meglépett a gyerek, és bevágta. Utána leblokkoltunk teljesen, és egy szabadrúgás után ismét befejelte a gyerek, és ezzel sajnos eldőlt a mérkőzés. Sajnálom, azt kell, hogy mondjam.

ugodse.hu: Az első félidőt nem is lehet kritizálni, hajtottunk, brusztoltunk, jól is ment a játék, a második félidő közepénél elment a kép egy rövid időre. Mi lehetett ott a hiba?

Tóth Ferenc: Hetven percig tökéletesen működött minden, ott volt egy pillanatnyi áramszünet, találtak egy gólt. Egy ilyen meccsen, ami ennyire kiegyensúlyozott, ott mindig az első rúgott gól dönt el mindent. Tehát akkor egyszerűen akkora pofont kaptunk, hogy abból nem jöttünk ki pár percig. és kaptunk ez alatt az idő alatt még egyet. Ez egy tipikusan olyan meccs volt aki az elsőt rúgja az nyer. Lendületben voltunk, és kaptunk akkor egy nagy pofont, és beleszaladtunk még egybe, kettő null, utána már nem volt igazán annyi idő, és olyan átütő erő bennünk, hogy felálljunk. Kicsit most ellent mondok önmagamnak, mert azért még felállhattunk volna, mert volt egy tizenegyes, ami sajnos kimaradt, meg még a végén a Kiszunak volt egy kapufája, kifelé pattant, és ha igazán azt nézem, akkor még iksz is lehetett volna, de akkor már mindegy volt. Nehéz mit mondani, amikor végig partban vagyunk, amikor ennyire mi irányítjuk a játékot, kellemetlen, hogy a hetvenedik percben, egy hibánkból ők gólt lőnek. De ez van.

ugodse.hu: A Csefó szabadrúgásaira, és szögleteire építették a játékukat, amiket szépen kivédekeztünk. Erre készültünk?

Tóth Ferenc: Nem, nem. Nem volt róla szó az öltözőben. Azt tudjuk a Csefónak jó ballába van, de így minden csapatból ki lehetne emelni egy két embert, akire külön figyelni kellene. Nekünk meg van a taktikánk, ezt alkalmaztuk. Jól levédekeztük a szögleteiket, nem tudtak mit kezdeni velük, végül váltottak is. Most az, hogy egy szabadrúgás eljutott a tizenhatosig, és jó helyen találta meg a gyereket, úgy ennyiből éppen mi is lehettünk volna ugyan így.

ugodse.hu: Egy ilyen mérkőzés után, mit lehet mondani a fiúknak az öltözőbe? Kritizálsz, vagy inkább dicsérsz?

Tóth Ferenc: A kritizálás igazából nem jellemző rám, de most meg amúgy is nehéz, amikor látom, hogy megtesz a csapat mindent. A Jóstit, amikor lecseréltem, pont azt mondtam neki, hogy jól megyünk, és ha gólt kapunk, igazából akkor sem tudok rosszat mondani, mert jól játszottunk, jól mentünk. Most megint az van, hogy hazai pályán null kettő, és akkor ez megint gáz, de aki itt volt az látta, hogy abszolút ez nem így van, nincs mit szégyellnünk, tehát nem igazán tudok kritikát mondani. Persze volt hiba, mert a középpályán labdát vesztettünk, megkontráztak belőle, és gólt kaptunk, volt hiba, hogy esetleg egy szabadrúgást rosszul védekeztünk le, gólt fejeltek belőle, volt hiba, hogy megbolondultunk, a Tibcsit kiállították, de nem igazán szeretnék, meg nem is mondtam a srácoknak kritikát mert jól futballoztunk. Öt percre sajnos lekapcsolták a villanyt, és az eldöntötte a sorsunkat.

ugodse.hu: Köszönöm Fecó, rendelkezésemre álltál!

ugodse.hu: Bevált a jóslatod, szoros mérkőzés volt, bár az első félidőben mi irányítottunk, helyzeteink voltak, Ti az első adandó alkalomból gólt szereztetek, és utána már nyert helyzetetek volt, mert kitámadtunk, és akkor rúgtatok még egyet. Te hogy láttad a kispadról?

Nagy László: Én úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas ikszes mérkőzés volt. Azt mondtam a félidőben a srácoknak is, hogy aki az első gólt találja, az valószínű meg is fogja nyerni a mérkőzést. Az, hogy mi találtuk, szerencsénk volt, és szerencsés körülmények között lőttük igazából. Nem mondanám azt, hogy szép, inkább küzdelmes mérkőzés volt, ahol mind a két csapat szerette volna megnyerni az összecsapást, ez nekünk sikerült. Mást nem nagyon tudok mondani, de az, hogy kettő nullnál a tizenegyes kimaradt, megint csak szerencsénk volt, megfordulhatott volna a mérkőzés, nem így történt, és ez egy pluszt adott a csapatnak.

ugodse.hu: Menyire jött be az a taktika, amit mérkőzés előtt kigondoltál a csapatodnak?

Nagy László: Abszolút! Megbeszéltük, hogy egészpályás letámadással kezdünk! Olvastam a Ferinek a nyilatkozatát, valamelyik mérkőzés után, hogy úgy érezte, már a bemelegítés sem volt olyan, mint kellett volna, Én ugyan ezt mondtam a félidőben a fiúknak, hogy nekünk sem úgy sikerült a bemelegítés, ahogy szerettem volna, és ez teljesen rá nyomta a bélyegét az első félidőre. De a másodikban láttam a változást. Bent elbeszélgettünk az öltözőbe, megbeszéltük, hogy egy kicsit nyugodtabban kell játszani, harcosabban, mert a lepattanókat nem mi szereztük meg az első félidőben, és az Ugod, abból alakította ki a helyzeteiket. Tényleg ott nagyon langyosak voltunk. Talán annyival tudtunk fölé kerekedni az Ugodnak, hogy talán jobban fölpörgettük a második félidőt, de hozzá teszem, hogy ez nem megyei első osztályú mérkőzés volt. Igazából ennyi.

ugodse.hu: Jókat kiket tudnál mondani a csapatodból? Kiket tudnál kiemelni?

Nagy László: Mindenképp a Jelencsics Józsit, a Rummel Szabolcsot a két gól miatt, illetve rengeteget dolgozott a középpályán, lehet, hogy hibákkal, de kiemelném, a Kottyán Bálintot.

ugodse.hu: Nagy László, köszönöm, hogy rendelkezésemre álltál!

Vissza az oldal tetejére...Mérkőzés összefoglaló
Sümeg VSE 2 - 4(2-2) Ugod SE Az Ugod SE összeállítása:
Megyei I.osztály
Időpont: 2013.09.15.
Nézőszám: 100 fő

Gólok: Németh András 23', Csik Attila 35', ill: Hegyi Roland 12', Páli Márk 44', Kiszlinger Balázs 59', Csombó Péter 71'.
Sárga lap: Hegyi Roland 23', Vesztergom József 23' Hipság István 34', 63'.
Piros lap: - ill: Hipság István 63'
Márkus
Szommer-Gödri Á.-Bakos-Hipság
Hegyi-Horváth M.-Vesztergom-Kiszlinger
Csombó-Páli

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

Játékvezető: Babos Tibor

Asszisztensek: I. Kányár István Ernő , II. Varga Tamás

Sümeg VSE:
Cser Péter, Hegedüs Péter, Bakos Arnold, Csik Attila Remete Attila (Orbán István 72'), Ivanics Zoltán, Markó Gergő, Benkő András, Csala Ferenc, Németh András, Tóth Tamás. Edző: Koller Tamás

Ugod SE:
Márkus Bence, Páli Márk (Horváth Dávid 68'), Gödri Ádám, Bakos Gábor, Szommer Tibor, Kiszlinger Balázs (Hegedüs Zsolt 90'), Csombó Péter (Kun-Szabó Attila 78'), Hegyi Roland (Egyed Ákos 62'), Vesztergom József, Hipság István, Horváth Márk.
Edző: Tóth Ferenc

A mezőny legjobbjai: Senki nem dicsérhető, ill: az egész Ugodi csapat.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

Nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

ugodse.hu: Hogy készültetek, és mit vársz a mai mérkőzéstől?

Koller Tamás a Sümeg SE edzője: Itthon, Sümegen vagyunk ma, ahol búcsú van, tehát a hazai közönségnek szeretnénk mindenképpen valami pozitív élményt nyújtani, és remélem, hogy ezt győzelemmel realizálni. Jó hangulatban készültünk a mérkőzésre, de igazából, itt a megyei első osztályban rendkívül rapszodikus és kiszámíthatatlan a csapatok szereplése. Ti is először megvertétek az Alsóörsöt, utána meg kikaptatok négy nullra, ez nálunk is így van, itt mindenki mindenkit meg tud verni, de Én bízom a csapatomban, hogy ma hozzuk a meccset.

ugodse.hu: Mit gondolsz mi az erőssége a csapatodnak? Összeállt már a terveid szerint?

Koller Tamás: Dolgoztunk rajt, és úgy gondolom, hogy összeraktuk úgy a dolgokat itt a nyár folyamán, függetlenül attól, hogy két vereség is becsúszott, de azért hoztunk egy Péti jó csapat ellen, illetve az Alsóörs ellen két győzelmet. Azt hiszem összeálltunk rendesen. Én amit hiányolok, ugyanis Én ahhoz szoktam hozzá, hogy szisztematikusan, folyamatosan tudok dolgozni, és itt a megyei első osztályban nagyon nehéz ezt betartani, és továbbra sem tudok ennek hiányával megbarátkozni. De így is a maximumra törekszünk, és a maximumból, hogyha elérjük a maximumot, akkor arra már lehet építeni. De mint mondtam nagyon nehezen tudok megbarátkozni, hogy nem tudom azt a szisztematikus munkát belevinni a csapat felépítésébe, létszám hiány és egyéb problémák miatt, például vannak lukas posztok, és kapusunk is egy van csak, tehát egy kicsit profibb módon kellene hozzáállni. Ennek ellenére azt mondom, hiába játszunk megyei első osztályba, vagy járásiba, tök mindegy, hogy mi a neve, de azért még profi módon lehet gondolkodni, mert elsősorban azon múlik a csapat sikere. Nálunk a profizmus nem zsebben mérhető, hanem inkább fejben, Én úgy gondolom.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

ugodse.hu: A múlt héten sajnos kikaptunk négy nullra, fejben és mentálisan is alulteljesítettünk. Ki tudtad-e hozni a fiúkat a gödörből?

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: Én bízom benne, hogy igen! Átbeszéltük a problémákat, és most neked is azt tudom mondani amit a csapatnak is mondtam, hogy annak amit mondtam, annak az egyik fele vastagon a fele az enyém, mert amikor átálltunk azért lett a négy, mert lekontráztak bennünket a végén, de úgy éreztem, hogy kettő nullnál benne volt a lehetőség, hogy egy kicsit felzárkózzunk, sajnos nem úgy ült el. Van ilyen. Ma azt beszéltük, folytassuk úgy a sormintát, hogy a jó Alsóörsi meccs után, jött egy Rátóti vereség, most bízzunk benne, hogy jön ismét egy jó meccs, és a jövő héten pedig meg megszakítjuk ezt a sorozatot, és megint jó meccs következik. Meglátjuk mi sül ki belőle, Én úgy érzem, ma fejben rendben vagyunk. Múlt héten éreztem, hogy a bemelegítésnél egy kicsit szétcsúszott, most úgy látom rendben vagyunk, meglátjuk ez mire lesz elég.

ugodse.hu: Sümeg ellen a kontra játék szokott bejönni, a négy egy négy egyes felállás. Változtatsz ma ezen?

Tóth Ferenc: Ma négy négy kettő lesz, mert az összetételünk a négy egy négy egyre nem igazán jó. De nekünk fekszik a négy négy kettő, tehát nem lesz ezzel baj. Egy kicsit visszább vonulunk, nem megyünk annyira ki mint amennyire kiszoktunk, kicsit visszább húzódunk, és abból próbálunk építkezni. Bízom benne, hogy bejön amit tervezünk.

ugodse.hu: Hogy tervezted a felépítést, kire terveztél ma több feladatot, hisz a védelmen ma biztosan nagy nyomás lesz?

Tóth Ferenc: Hát ugye most az a trendi mindenhol, azt mondogatják, hogy az egész csapat támad, és az egész csapat védekezik, ezt elég nagyképű lenne itt mondani tény és való, van benne igazság, hisz együtt kell mozogni az egész csapatnak, támadásban is, és védekezésben is. Én azt gondolom, hogy azt a betegségünket kell kinőnünk, ami egy kicsit visszajött most a Rátót ellen, hogy nem igazán jól sáfárkodunk a helyzeteinkkel, a hülye gólokat meg kapjuk, tehát nagy feladat hárul így a védelmünkre is, de még nagyobb a támadó sorra, mert kulcsfontosságú, hogy gólt tudjunk rúgni, és kulcsfontosságú, hogy teljesen koncentrált legyen a védekezésünk, akkor nem lehet probléma.

ugodse.hu: Köszönjük.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

A mérkőzés összefoglalója:

Gól előny a vendégeknél a 12. percben. Egy kapuskirúgást fejelt le Csombó a középpályán Kiszlingernek, aki egyből tanári labdával lukra futtatta Hegyit aki faképnél hagyott mindenkit, a kifutó Cser mellett pedig elgurította a játékszert, ami a vezető gólt jelentette az Ugodnak. 0-1.

Különös képen egyenlített a honi egység a 23. percben. A tizenhatossal egy magasságban az oldalvonal mellől, és a bal oldalról szabadrúgást ívelt be Benkő. A labdát a hosszúra küldte, ahonnét visszafejelték, és Németh az ötösről kézzel a hálóba kotorta. 1-1. (részletek a reakcióban.)

Egy szabadrúgást követően a 29. percben Benkő baloldalról ívelt be labdát a hosszú oldalra, az ötösre érkező Tóthnak, aki közvetlen közelről a földre fejelt, majd onnét a labda fölé pattant. Nagy lehetőség volt.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

Fordított a Sümeg a 35. percben. Szabadrúgáshoz jutottak a vendéglátók, az ellenfél térfelének közepénél. A tizenhatosra becsavart labdából röviden szabadítottak fel a védők, ami Csík elé került, aki félfordulatból a hálóba lőtt. 2-1.

Szabadrúgást végezhetett el az Ugod a 40. percben harmincöt méterre a kaputól. Horváth Márk a hosszúra emelt, ahol Hegyi magasra ugorva fejelt, a gólba tartó labdát Remete az utolsó utáni pillanatban, a gólvonalról húzta ki a mezőnybe.

A 44. percben már nem volt érkező, egyenlített a vendégcsapat. Ekkor Pálit ugratta ki Horváth Márk, egy remekbeszabott labdával a félpályától a bal szélen, aki elszáguldott, kapura tört, és a tehetetlen Cser mellett a kapuba helyezett. 2-2.

SZÜNETBEN: Csere nem volt, nem változtattak a csapatok.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

Csombó cselezgetett a bal szögletzászlónál, amikor két védő között kibújt, a labdát benyeste középre, az érkező Hegyi pedig milliméterekkel fejelt a felső léc fölé.

Hegyi brutális ütközését követően, a felezővonaltól végzett el szabadrúgást a Tóth legénység, az 59. percben, amit gyorsan elvégeztek, és a tizenhatosra előreküldött labdát Csombó lefejelte Kiszlingernek, aki védőjétől szorongatva a hálóba tüzelt. 2-3.

Egyed szemfüles labdaszerzésének köszönhetően kettő köztére növelte előnyét a Bakonyi egylet a 71. percben. A szélső a védő hibáját kihasználva, fejjel megszerezte a labdát, elporolt a jobb szélen, bevitte a bőrt a tizenhatoson belülre, és még mielőtt a védő odaért volna visszagurított a középen érkező Csombónak, aki a hálóba bombázott. 2-4.

A bal szögletzászlótól emelt be labdát Tóth a tizenhatos vonalára Némethnek, a 91. percben, aki egy igazítás után izmos lövést eresztett kapura, amit Márkus szépen védve a felső lécre tett, majd szögletre pattant.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

Reakció:

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a vendégek kicsit visszafogottabban, hátrább vont erőkkel igyekeztek megakadályozni, a tizenhatosra veszélyesen beívelt labdákat, szabadrúgásokat, majd ebből gyors kontra lehetőségeket kerestek. A taktika elég gyorsan meghozta a várt eredményt, mert a kinyílt védelmet lekontrázva Hegyi már a tizenkettedik percben előnyt szerzett a vendégeknek. A Sümeg továbbra is a hosszan, tizenhatosra benyújtott labdákkal, és a harminc, negyven méterről kapu elé ívelt szabadrúgásokkal próbálkozott, amik rendre rendkívül veszélyesek is voltak, és egy hasonló szituációból a huszonharmadik percben egyenlítettek, amit az ellenfelük fokozott hevességgel reklamált meg. Történt, hogy a kapu elé betett labdát Németh kézzel juttatta a hálóba, amit a játékvezető, elmondása szerint nem látott, a partjelző nem nyilatkozott, így a gól megítélésre került, heves reklamálás közepette, amiért Babos játékvezető gyorsan kiosztott két sárgát. Továbbra is nagy figyelmet igényelt a vendégektől, az összmunka, hogy megakadályozzák a magas labdák lokalizálását. Ez a harmincötödik percig sikerült csak, mert egy szabadrúgást követően Csík előnyhöz juttatta csapatát. Már említettük, ugyanakkor a nagyon kitámadó hazaiak gyenge pontja a védelmük volt, támadásaiknál simán áttörhető volt. A félidő vége előtt öt perccel már a gólvonalról kellett menteni nekik, de ez csak átmeneti volt, mert a negyvennegyedik percben egy kiugratást követően Páli egalizált. Egységesebben kezdte a második részt a Bakonyi csapat, és az első félidőhöz hasonlóan, a félidő elején ismét vezetést szereztek, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően, Kiszlinger vette be Cser hálóját. Kapkodó lett a játéka a Sümegnek, átgondolás nélkül próbálták előrevagdalni a sokszor elérhetetlen labdákat. A hatvanharmadik perc fordulópont lehetett volna a vendéglátóknak, amikor egy játékszituációban Varga asszisztens nem jelezte a nyilvánvaló les helyzetet, ám Babos játékvezető felülbírálta, a vendégek játékosa Hipság odaszólt az asszisztensnek - les volt ez Te? - Babos játékvezető nem értékelte a beszólást, és érthetetlen módon ilyenért sárga lappal jutalmazta. Mivel Hipságnak már volt egy, kiállította a játékost. A kiállítás után sem változott a játék képe, a vendégek irányítottak, a hazaiak görcsösen próbálkoztak, elképzelés nélküli játékkal, ami büntette őket. A hetvenegyedik percben Bakos hátsó védőként elvétett egy labdát, Egyed ezt kihasználta, és Csombó értékesítette a ziccert, áthúzva ezzel a Sümeg nyerési esélyeit. A végére még egy Németh kapufa jutott, de az eredményen ez már nem változtatott, kettő négy, a vendégek javára.

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

Összességében:

Színvonalas, izgalmas és remekbeszabott mérkőzésen, összeszedett tudatos játékával rászolgált a győzelemre és megérdemelten vitte el idegenből a három pontot az Ugod csapata, egy jól küzdő, csak a második félidőre széteső Sümeg otthonából.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

ugodse.hu: Ahogy a félidő előtt nyilatkoztál, abból az derült ki, hogy ennél azért többet vártál a csapatodtól!

Koller Tamás, a Sümeg SE edzője: Igen, így van. Az elmúlt heti produktumunkhoz képest sokkal gyengébben játszottunk. Ennek ellenére az első félidőben úgy gondolom lerendezhettük volna a mérkőzést, rengeteg pontrúgásunk volt, és kettő egynél, a félidő előtt egy perccel kapunk egy olyan buta gólt, amiből nekünk kellett volna gólt szereznünk. Tehát ott nem kellett volna kirohanni. Igazából ezek a fordulópontok, amik az első félidőben megvoltak, óriási szarvas hibák, amik itt a negyedik gólnál megvoltak, tehát ezeket az egyéni hibákat rendkívül nehéz kivédeni. Illetve a mai mérkőzésen volt három olyan ember, aki a vendéglátásban dolgozik, lakodalomba voltak, amiket utólag tud meg az ember. Szóval borzasztóan nehéz így eredményt produkálni. De ezzel együtt is azt tudom mondani, megérdemelte az Ugod a győzelmet, de elsősorban saját magunknak köszönhetjük a vereséget, mert az első félidőben bőven el tudtuk volna rendezni a mértkőzést a magunk javára.

ugodse.hu: Kívülről úgy látszott, a középpályátok nem hozta az elvárhatót, nem tartottátok a földön a labdát, vagdalta mindenki előre, és nem próbáltátok megjátszva előrejutni.

Koller Tamás: Igen, a második félidőben volt ilyen, másrészt kulcs fontosságú volt, hogy a Kiss Marci akit a mérkőzés előtt említettem, nagyon hiányzott a játékból. Az is tény, hogy sokkal tompábbak voltunk mint a múlt héten. ezt aláírom, és nem is azt játszottuk, amit megbeszéltünk, a labdakihozatalokat, meg a rövidpasszos játékot, mert eddig azt játszottuk, hanem átmentünk kapkodásba, vagdalkozásba. A első félidőben még úgy ahogy, de pontrúgásokból be kellett volna rudalnunk a gólokat, az az igazság. Az első félidőben le kellett volna rendeznünk a mérkőzést, de így, hogy ilyen egyéni hibák voltak, így viszont az Ugod megérdemelte a győzelmet.

ugodse.hu: Koller Tamás köszönöm a válaszokat!

Sümeg VSE 2-4 (2-2)Ugod SE

ugodse.hu: Küzdelmes mérkőzésünk volt. Egy nullra mentünk, de meg tudták fordítani, és nagy akarással, mi is egyenlíteni tudtunk a félidő vége előtt. A második félidőben, az emberhátrány ellenére sem estünk kétségbe, így is uraltuk a játékot végig, és a futballt mi játszottuk, és nem az ellenfél. Te hogy élted át?

Tóth Ferenc: Mindenek előtt le a kalappal a fiúk előtt, de ilyenkor igazából nincsenek megfelelő szavak, nincs olyan dicsérő szó, ami megfelelő lenne erre a teljesítményre, amit ma nyújtottunk. Ugye meccs előtt arról beszéltünk, hogy jó lenne a sormintát úgy folytatni, ahogy mondtam, ez hála az égnek sikerült, és ezt a jövő héten meg kell törni, mert a jövő héten megint jó teljesítmény kell egy elfogadható eredményhez. Rendkívül nehéz első félidőnk volt. Nem tudtunk mit kezdeni a pontrúgásaikkal, abból rengeteg problémánk volt, és nem igazán tudtam az első félidőben játék közben átszervezni, úgy ahogy a félidőben azt megtettem. Féltem, hogy komoly gondjaink lesznek, nagyon jól rugdalták be a szabadrúgásokat, veszélyesek voltak a szögletek, nem tudtunk mit kezdeni vele. De a második félidőben ez a problémánk megoldódott, és szerintem teljesen megérdemelten győztünk

ugodse.hu: Mint mondtam, a játékot úgy érzem, Mi játszottuk, ők idézőjelben, csak felvagdosták előre a labdát, átívelgették az egész pályát, nem sok sikerrel, mert általában a védőink rendre lefejelgettük előlük, viszont ezekből jó kontrákat indítottunk.

Tóth Ferenc: Így van! Ugye mondtam, hogy egy kicsit visszább állunk, és majd abból próbálunk meg építkezni, ez meg is volt, mert végre a Páli Márk is már felfele jön, gólt is rúgott, jól játszott, és szerintem rendben volt ez így az egész. Azért nehéz volt, amit az első félidőről is mondtam, kicsit a Bencének a rutintalansága egy rendkívül nehéz feladat elé állította Őt is, és a csapatot is, mert ezeket a beívelt labdákat nem volt könnyű megszerezni, mert ekkor nagyon benyomtak bennünket oda az ötösön belülre, de hála az égnek, ezt a problémát is megoldottuk rendre. Azt meg szeretném említeni a játékvezetői ténykedéshez kapcsolódva, hogy amikor megszereztük a vezető gólt, a játékvezető sporttárs úgy indította újra a mérkőzést, hogy a Peti még az ellenfél térfelén sétált, és az ellenfélnek egyből ziccere volt belőle, nem tudtuk megszűrni a támadást, az emberhiány miatt, tehát nem is értem, hogy miért, vagy mire fel kapják ezek a pénzüket, amikor ilyen teljesítményt nyújtanak. Azért még az is hozzá tartozik, hogy az egyenlítő góljukat a gyerek kézzel ütötte be, a leseket össze-vissza húzkodták. Akkor a Hipság Pityut kiállítják egy semmiért, ugyanis semmi féle sértő megjegyzést nem mondott, úgy, hogy a partjelző nem húzza be a lest, a bíró felülbírálja, ekkor a Pisti kiszólt neki, hogy – Te, ez nem volt les? – erre a bíró második sárgával kiállítja!! Szóval nem irigylem ezeket a játékvezetőket, hogyha vakok a partjelzők! És az is idetartozik, hogy utána megfogta őket egy olyan szituban lesen, ahol saját térfélről indult a támadás! Szóval nem irigylem őket! De ez van. Túléltünk ma itt mindent, a búcsúi hangulatot pedig elrontottuk, és szerintem lehet, hogy a partjelzőknek volt ingyen köre a ringlisre, de ez megvan! Nagy küzdelem volt, és nagyon férfias munka, és még egyszer csak gratula a csapatnak!

ugodse.hu: Kiállították a Pistit, már említetted, a Roli nagyon súlyos fejsérülést szenvedett, mentő vitte el, ketten hiányozni fognak a kezdőből a jövő héten, meghatározó emberek. Hogy lesz a jövő héten, vagy ennek még idő kell, és ezt még át kell gondolni?

Tóth Ferenc: Erre mindig azt mondom, ezt még egy kicsit hagyni kell, had tisztuljon le, had ülepedjen a dolog. Sajnos a Pityu semmiképp nem játszik, a Roli amúgy sem játszana, mert szerintem ötödik sárgáját kapta, bár nem baj, legalább helyre rázódott a rendőr agya! Beszéltem az előbb vele, bízom benne, hogy nincs vele semmi komolyabb baj. Tehát majd meglátjuk. A Zsirai Danit is kiállították az ifibe, őt mindenképp felhozom, meg ugye már beszéltünk erről is, hogy az ifiben van egy-két tehetséges gyerek, ha esetleg szűkebb a keret, akkor hozzájuk bátran lehet nyúlni.

ugodse.hu: Tudnál a jó teljesítmények közül kiemelni valakit, vagy az egész csapat, úgy ahogy van, szuper teljesítményt nyújtott?

Tóth Ferenc: Én azt gondolom, hogy igen! Tehát az egész csapat! Persze kellett hozzá, hogy a Márk felfelé jön, kellett a Bencének a bravúrja, de mi így vagyunk egy csapat! Tehát nem szeretnék kiemelni senkit, ma megint úgy játszottunk hogy nagybetűvel lehet leírni azt, hogy CSAPAT, és úgy működött, ahogy az kell!!

ugodse.hu: Fecó, köszönöm, hogy rendelkezésemre álltál!

Vissza az oldal tetejére...Mérkőzés összefoglaló
Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE Az Ugod SE összeállítása:
Megyei I.osztály
Időpont: 2013.09.08.
Nézőszám: 100 fő

Gólok: - ill.: Tímár Imre 11', Kovács Krisztián 63', 91', Fodor Kristóf 82'
Sárga lap: Horváth Márk 18', Kiszlinger Balázs 60', Egyed Ákos 83', Hegyi Roland 93', ill: Szűcs Gábor 22', Balta Gergely 48', Ring Csaba 57', Bodó Barna 77'
Piros lap: - ill: -
Szíjártó
Horváth D.-Gödri Á.-Bakos-Hegedűs
Szommer
Hegyi-Horváth M.-Kiszlinger-Hipság
Csombó

Játékvezető: Lovasi István

Asszisztensek: I. Fekete László, II. Rosta Tamás

Ugod SE:
Szíjártó Kristóf, Horváth Dávid (Páli Márk 46'), Gödri Ádám, Bakos Gábor, Szommer Tibor (Kun-Szabó Attila78'), Kiszlinger Balázs, (Egyed Ákos 73'), Csombó Péter, Hegyi Roland, Hegedüs Zsolt (Baranov Jevgenyij 46'), Hipság István, Horváth Márk (Vesztergom József 62').
Edző: Tóth Ferenc

Gyulafirátót SE:
Varga Zsolt, Zágor Zsolt (Varga Dávid 81'),Végh Attila, Szűcs Gábor, Bodó Barna, Balta Gergely, Fodor Kristóf, Gulyás Márk István (Kiss Márton 41'), Tímár Imre, Ring Csaba, Kovács Krisztián.Edző: Hertelendi Jenő

A mezőny legjobbjai: Senki ill: az egész Rátót, Balta a mezőny legjobbja.

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

Nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

ugodse.hu: Jó hajtós kis mérkőzést játszottunk a múlt héten, jó formában voltunk, és csak jókat lehetett mondani a csapatról. Hozni tudjuk azt a játékot ma is?

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: Hát igen, erről lenne szó, hogy akkor ér valamit a múlt heti győzelmünk, hogyha abból a formából át tudunk menteni erre a mérkőzésre is jó pár dolgot.

ugodse.hu: Milyen a hangulat, és a hozzáállás az öltözőben?

Tóth Ferenc: A hangulattal nincsen baj, de ahhoz kellett az is, hogy hét közben Lakon a kupameccsen is nyertünk, jó, mondjuk az kötelező győzelem volt. Itt a meccs előtt, most jó a hangulat, de megmondom őszintén, egy kicsit, hát azt nem mondom, hogy rossz érzésem van, de úgy érzem a bemelegítés nem úgy ment, ahogy kellett volna, pedig arról volt szó, hogy úgy menjünk ki, hogy mindent bele, és százszázalékosan. Kicsit lagymatagnak éreztem a dolgot, remélem nem lesz ebből gond.

ugodse.hu: Hogy készültél, mit vársz a csapattól a mai mérkőzésen?

Tóth Ferenc: Mindig azt mondom, tudod, hogy nehéz mérkőzésre számítok, de nem hiszem, hogy ezzel hazudnék! Rendkívül kiegyenlített bajnokságban vagyunk a véleményem szerint, és hozzá kell tenni, hogy Ők két vesztes meccs után, a múlt héten tudtak nyerni hatvan perc emberhátrányban is, tehát biztos jó hangulattal jönnek. Bár az is igaz, hogy hét közben Ők kiestek a kupából, de azért mondom, egy Tapolcát megverni emberhátrányból, gólhátrányból, nem kicsi fegyvertény. Ők is tele vannak önbizalommal, Ők is nyerni akarnak, mi is nyerni akarunk. Remélem, hogy a bemelegítésnél ez a kicsi punnyadás nem nyomja rá majd a bélyegét a meccsre.

ugodse.hu: Az előbb elmondottak alapján, hogy készülsz, milyen taktikát választottál? Lehet-e egyáltalán bátran játszani ellenük?

Tóth Ferenc: Én azt gondolom, hogy igen! Köztudott, gyáva népnek nincs hazája, ez be is bizonyosodott ugye jó párszor! Természetesen menni fogunk és remélem nem lesz probléma, és tényleg mindenki a tudása legjavát fogja nyújtani!

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

ugodse.hu: Szezon előtt nyilatkoztad, hogy öt új játékost sikerült igazolnotok Veszprémből. Hogy sikerült őket beépíteni, és milyen terveitek vannak így?

Hertelendi Jenő, a Gyulafirátót SE edzője: Tulajdonképpen, még nem tudtunk kétszer ugyanabban a felállásban játszani, bizonyos okok miatt, ezek a fiatalok is hol voltak, hol nem, úgyhogy még nagyon az elején vagyunk a munkának. Ügyes, képzett srácok, tizenhét, tizennyolc évesek, Veszprémiek. Kell még egy kis idő, hogy beilleszkedjenek, mindenki türelmes velük, de remélem így is a középmezőnyben ott tudunk lenni.

ugodse.hu: Mi az elvárásod a mai mérkőzéssel kapcsolatban?

Hertelendi Jenő: A héten nagyon lelkesen, és jó hozzáállással készültünk. Ha ugyanezzel a mentalitással neki tudunk menni a mai összecsapásnak, akkor remélem nem lesz gond. Mivel Ti is egy összeszokott, régóta együttjátszó, egymásért küzdő, lelkes kis csapat vagytok, nem lesz könnyű dolgunk, legyen egy jó meccs, ahol nem szeretnénk kikapni. Természetesen győzni jöttünk.

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SEA mérkőzés összefoglalója:

Hegyi villant a 10. percben, amikor Horváth Márk ugratta ki, és egyedül meglépett a labdával. Varga kimozdult kapujából, amikor tizenhatról Hegyi el akarta tenni mellette a bőrt, de a hálóőr résen volt, és lábbal védett.

Előny a vendégeknél. Szabadrúgás a tizenhatossal egy magasságban, a bal oldalról, a 11. percben. A labdát Tímár csavarta kapura, és az érintés nélkül a hosszú kapufa tövéről befelé pattant. 0-1. (A gólról részletesebben a reakció rovatban)

Csombó szöktette Hegyit a jobb oldalon a 27. percben aki elpirított a tizenhatoson belül az alapvonalig, ott beakart passzolni a belül üresen érkező Kiszlingernek de labdájába a közben visszaérkező Zágor bedobta magát, így szögletre tudta menteni a nagy helyzetet.

Labdát szerzett Hegyi az ellenfél térfelének közepén, a 34. percben, meglódult vele és a tizenhatosig meg sem állt. Belül üresen érkezett Kiszlinger, és Csombó, ám Hegyi a kapura lövést választotta, amit a hálóőr könnyedén megfogott.

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

A szünetben: cserélt a hazai csapat, Horváth Dávid helyett Páli Márk, és Hegedüs Zsolt helyén Baranov Jevgenyíj lépett pályára, míg a vendégeknél nem volt változás.

Nagy hazai helyzet a 47. percben. Csombó cselezett a tizenhatos jobb felénél, védőjét lerázva visszagurított az üresen érkező Hegyinek, aki tizenegyről keresztbegurított a kapu előtt.

Az 56. percben egy vendégtámadás során, Fodor kapta a labdát a tizenhatoson belül jó pozícióban. Kovács jött belül teljesen üresen, de Fodor elrontotta a passzt és odalett a nagy esély.

Baranov ívelt be szabadrúgást az 59. percben, amit Bodó megcsúsztatott, így átszállt a hosszú oldalraa labda, amit Csombó a hosszú oldalon az ötösön combbal levett, egy kicsit elpattant tőle a játékszer ez elég volt a védőknek hogy a gólvonal elől kivágják a mezőnybe.

Kovács lépett ki les gyanús helyzetben a 63. percben, egyedül tört kapura, a kapujából kiinduló Szíjártó mellett eltette a labdát és a kapuba passzolt. 0-2.

Egy előrevágott labdát szelídített meg Csombó, a 66. percben, a tizenhatoson belül, a kapussal szemben, de hátulról Szűcs a vállánál fogva visszarántotta, megakadályozva hogy a labdát elrúgja. A retorzió elmaradt.

Hegyi iramodott meg a jobb oldalon a 69. percben a tizenhatosnál. A rátámadó védő felett átemelte a labdát, majd a kapujából kijövő Varga felett is átemelt, de labdája célt tévesztett, és az üres kapu mellé ment centikkel.

Szabadrúgás a hazaiaknak a 73. percben. A jobb oldalról Egyed beívelt labdáját Csomó, a kapust megelőzve megcsúsztatott, ami a gólvonalon lepattant, az onnét felpattanót Balta kivágta a mezőnybe.

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

Csombó kapott labdát a tizenhatos előterében, a 77. percben betört a büntetőterületen belülre az elé kivetődő Vargán átverekedve magát bepasszolt középre Kun-Szabónak, aki mielőtt az üres kapura tudott volna fordulni, Végh szerelte, és kirúgta előle a labdát.

Csombó szerzett vissza egy labdát a tizenhatos jobb oldalánál, a 80. percben, védőjét ki cselezve beverekedte magát a tizenhatoson belülre majd éles szögből tüzelt, a hosszúra tartó labdát Varga bravúrral szögletre mentette.

Kovács lépett ki a fellazult védelemből a 82. percben. A szöget fogó Szíjártó mellett begurított a teljesen egyedül érkező Fodornak, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba gurítani. 0-3.

91. perc. Ismét Kovács lépett ki a védők közül, egyedül vitte kapura a labdát, amit a végén a hálóba helyezett. 0-4.

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

Reakció:

Hazai helyzettel kezdődött a találkozó, Hegyi látványos kiugrásával lehetőség nyílt a gyors vezetésre, de nem éltek vele, az ellenfél viszont büntetett, az első lehetőségükből gólt szereztek, igaz erősen vitatottat. Egy Tímár szabadrúgást követően a labda érintés nélkül a hosszú oldali kapufáról a gólvonalon túlra gurult. Nem annyira mellékes, hogy Fekete asszisztens miközben a játékvezető a középkezdéshez vezényelte a játékosokat, meg sem mozdult helyéről, a zászlaját a magasba tartva lest jelezve. Ekkor szóltak a játékosok, hogy valami probléma van, ám Lovasi játékvezető kollégáját felülbírálva, megítélte a gólt. A szünetben Németh Istvánnak köszönhetően, aki rendszeresen videózza mérkőzéseinket, visszanéztük az ominózus esetet, kikockázva, ahol látható volt Fekete László partjelzőnek igaza volt. Nem csak a rúgás pillanatában, de végig lesen volt egy vendégjátékos a kapusunk elé állva, és akadályozva Őt, úgyhogy két ok is lett volna a gól érvénytelenítésére. A gyors gól kedvét szegte a honi alakulatnak, a vendégek pedig szárnyaltak. Szépen járatott labdákkal gyors első embereikkel gondokat okoztak a vendégek védelmének, akik keresték régi önmagukat, nem akart összeállni a játékuk, akadoztak a passzok, a labdalevételek, nem ment az előadás. A szünetben kettős cserével próbálkoztak megújulni, ami részben sikerült is, de a góllövés, csak úgy, mint két héttel előtte Ajkán, nem ment. Csak a kapussal szemben, és az üres kaput is gond volt bevenni, hiába voltak meg a lehetőségek. A hatvanharmadik percben kettőre növelték előnyüket a Rátótiak, Kovács egyéni akciója végén. Újabb cserék az Ugodnál, változatlan játékképpel. A helyzetek jöttek, a gólok nem. Egy szabadrúgást követően a hetvenharmadik percben, Csombó megcsúsztatott labdája a gólvonalon pattant, amit Balta kivágott, de hogy honnét, nem tudni, a játékosok egy része, aki a labda körül volt gólt kiáltott, és a képeken is látszik, (fotoalbum.hu) a labda a gólvonalon, játékos pedig még sehol. Az utolsó negyed órában mindent egy lapra feltéve szerkezetet váltva teljesen kitámadtak a helyiek, ami megbosszulta magát. A nyolcvankettedik percben előbb Fodor, majd a kilencvenegyedikben jó játékát megfejelve Kovács szerzett totál kontrából gólt beállítva a null négyes végeredményt.

Összességében:

Megérdemelt vendéggyőzelem, az indiszponáltan játszó hazaiak ellen. Jogos a három pont sorsa.

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

ugodse.hu: A mérkőzés előtt, amit beszélgettünk, sajnos nem úgy jöttek össze, de nagyon jó megérzéseid voltak már akkor. Nem úgy indult a mérkőzés, ahogy szerettük volna

Tóth Ferenc: Sajnos bejött, amit éreztem meccs előtt, lehet, hogy ez hülyeség, de nem éreztem azt a tüzet a fiúkban a bemelegítésnél. Az öltőzőben még meg volt, ott azt éreztem, hogy rendben vagyunk, de nem úgy alakult a bemelegítésünk, ahogy terveztük, és sajnos az rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, és sajnos lenulláztak minket.

ugodse.hu: Beszéljünk csak az első félidőről. Menyiben jelenthetett az változást, hogy más felállásban kezdtünk, a Pisti nem a szokott helyén, a Josti pedig csere volt?

Tóth Ferenc: Hát a Pisti már jó párszor játszott bal oldali középpályán, tehát nem hiszem, hogy ez probléma lehetett, és az is előfordult már, hogy a Josti nem volt kezdő, Mi ezt megbeszéltük az öltözőben, tehát nem hiszem, hogy ez volt a zavar oka. Egyszerűen bent maradtunk az öltözőben.

ugodse.hu: A második félidő sem úgy alakult, ahogy szerettük volna

Tóth Ferenc: Azt éreztem, hogy nem az igazi volt a hozzáállásunk, sem az első félidőben, de azt tudom mondani, hogy sajnos még a másodikban sem. Én azt vártam, hogy null egynél a második félidőre felpörgünk, de nem, nem éreztem, hogy ma lett volna bennünk annyi akarat, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk fordítani. Azután megkaptuk a másodikat is. És azért ez a sors fintora, hogy szinte minden lehetőségükből gólt rúgtak. Nekünk igazából null kettő után voltak nagy lehetőségeink, több is, de ekkor sem éreztem azt, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Azt hogy a vége négy lett, ahhoz hozzátartozik, hogy akkorra teljesen átszerveztem a csapatot, és szinte alig volt védekező játékosunk a pályán, mindenki támadott. Az benne volt hogy lekontráznak, ezt vállalnunk kellett, így is teljesen megérdemelt volt az ellenfél győzelme. Tehát jobban akarták a győzelmet, jobban futballoztak, kihasználták azt amiben Ők jók, és kihasználták a Mi helyezkedési, és passz hibáinkat, így majdnem, hogy azt tudom mondani, hogy a gólarány is teljesen megérdemelt.

ugodse.hu: Kollégád azt nyilatkozta, hogy fordulópont volt a meccsen, hogy a nagy helyzeteinket kihagytuk a második félidőben. Hasonló meccs volt, mint a Kristály ellen. Volt jó pár nagy helyzetünk, de gólt nem tudtunk rúgni. Ma is így voltunk.

Tóth Ferenc: Sajnos így van. Rengeteget gyakoroljuk hét közben a támadás befejezéseket. Meccseken megvannak a lehetőségeink, ahol van amikor bemegy, van amikor nem. De ma úgy érzem nem ez, hanem az akarati tényezőkkel volt a baj. Ezt hiányoltam. Sajnos ez van. Úgy tudom, minden csapatnak van ilyen az életében, hogy beleszalad egy nagy zakóba hazai pályán, de még egyszer mondom, az utolsó két találatukat nekünk köszönhetik, mert kinyíltunk, és úgy kontráztak le bennünket, ahogy esélyünk sem volt visszaérni.

ugodse.hu: Mennyire befolyásolta a mérkőzést az az ominózus első gól?

Tóth Ferenc: Az, teljesen! Olyanból kaptunk gólt, mint amilyenből Mi is szeretnénk rúgni. Szabadrúgás jó szögből, kapura tekerik, beleérhet valaki, ebbe nem ért bele senki, vagy lehet, hogy a Gabi egy picit, de ez sem biztos. Az hogy lesen voltak végig mögötte az egy más tészta, a partjelző behúzta, a bíró másként látta. Sajnos ilyenekből mi nem rúgunk gólt mi így kapunk. Sajnos! A kérdésre válaszolva befolyásolta, nem is kicsit a mérkőzést ez a találat!

ugodse.hu: Köszönöm Fecó, rendelkezésemre álltál!

Ugod SE 0 - 4 (0-1) Gyulafirátót SE

ugodse.hu: A mérkőzés előtt azt mondtad, nem állt még össze a csapat, nem úgy szerepeltek, ahogy Te ezt elvárod, ma a pályán mégis teljesen más mutatkozott. Egy négy nullás szép győzelmet arattatok, amihez gratulálunk!

Hertelendi Jenő: Nagyon szépen köszönöm! Az első félidővel nagyon elégedett voltam, uraltuk a játékot, nyugodtak voltuk, sokat futottunk. Érdekes, de ez a futball szépsége, hogy a második félidőben árnyéka volt a csapat az első félidőben mutatottaknak. Nektek voltak helyzeteitek, kihagytátok őket, kétszer nagy szerencsénk is volt, és a végén kontrákból jött a négy nullás győzelem. Az természetes, hogy nem volt ekkora különbség a két csapat között, mert ha berúgjátok a helyzeteiteket, az fordulópont lehetett volna. Viszont így, hogy teljesen kinyíltatok a végére, nagy gólarányú győzelmet jelentett nekünk. Meg vagyok elégedve a csapattal teljes mértékben!

ugodse.hu: Mit emelnél ki a játékotokból?

Hertelendi Jenő: Még egyszer mondom, az első félidőben azt játszották a srácok, amit kértem tőlük, ezt a sokfutásos, két-három érintős passz játékot. Odaértünk ezekre, jól játszottunk, a mélységi indulások működtek, ez kiemelendő, a második félidőben pedig a helyzetkihasználást, és azt hogy elhittük hogy győzni tudunk, és akartuk is ezt a győzelmet

ugodse.hu: Ki tudnál kiemelni a csapatból?

Tóth Ferenc: Tulajdonképpen az egész csapatot, de Balta Gergő volt a mezőny legjobbja. Sok jó teljesítmény volt igazából, és a kérdés azért nehéz, mert ha az első félidőt nézem. akkor jóval több játékost tudnák mondani, de összességében nézve, amit először mondtam, az egész Rátót, és Balta Gergő a mezőny legjobbja!

ugodse.hu: Hertelendi Jenő, köszönöm a válaszokat!

Vissza az oldal tetejére...Mérkőzés összefoglaló
Kéttornyulak SE 0-2(0-0) Ugod SE Az Ugod SE összeállítása:
Magyar Kupa
Időpont: 2013.09.04.
Nézőszám: 30 fő

Gólok: - ill: Csombó Péter 71', 86'
Sárga lap: - ill: -
Piros lap: - ill: -
Márkus
Horváth D.-Zsirai-Bakos-Vesztergom
Egyed-Szommer-Sári B.-Kiszlinger
Gödri Zs.-Kun-Szabó A.

Játékvezető:Ákos Dávid

Asszisztensek: I. Szabó Tibor, II. Bors Benjámin Barnabás

Kéttornyulak SE:
1 BIBER BALÁZS, 2 MÁTICS PATRIK, HORVÁTH GÁBOR, 5 PÁTKAI FERENC, 6 POGASITS ISTVÁN GÉZA, 7 SZABÓ ARNOLD, 8 PÁTKAI KRISZTIÁN, 9 PÁTKAI GÁBOR, 12 SZALAI MÁRTON, 15 RÁCZ DÁVID, 16 CZUPPER VAJK LÁSZLÓ
Edző: PÁTKAI FERENC

Ugod SE:
86 MÁRKUS BENCE, 6 HORVÁTH DÁVID, 24 ZSIRAI DÁNIEL, 8 BAKOS GÁBOR (5 GÖDRI ÁDÁM 46'), 4 VESZTERGOM JÓZSEF, 16 EGYED ÁKOS (17 HEGYI ROLAND 64'), 13 SZOMMER TIBOR, 23 SÁRI BENCE (15 HEGEDŰS ZSOLT 62'), 18 KISZLINGER BALÁZS, 10 GÖDRI ZSOLT (9 CSOMBÓ PÉTER 52'), 11 KUN SZABÓ ATTILA
Edző: Tóth Ferenc

Vissza az oldal tetejére...Mérkőzés összefoglaló
Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE Az Ugod SE összeállítása:
Megyei I.osztály
Időpont: 2013.09.01.
Nézőszám: 50 fő

Gólok: Kiszlinger Balázs 36', 85', 92', ill: Finta Péter 12'.-
Sárga lap: Baranov Jevgenyij 87', ill: Szabó László19', Tar Tamás 36', Húber Gergő 37', 84',Nemes István 82'
Piros lap: - ill: Húber Gergő 84'
Szíjártó
Hegedűs-Gödri Á.-Bakos-Hipság
Hegyi-Vesztergom-Horváth M.-Kiszlinger
Csombó-Páli

Játékvezető: Babos Tibor

Asszisztensek: I. Zenticskó Márk , II. Sülyi János

Ellenőr: Nagy Szabolcs

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Ugod SE:
:Szíjártó Kristóf, Gödri Ádám, Páli Márk (Baranov Jevgenyij 60'), Vesztergom József (Szommer Tibor 56'), Bakos Gábor, Csombó Péter (Gödri Zsolt 75'), Hipság István, Hegedüs Zsolt (Horváth, Dávid 70'), Hegyi Roland, Kiszlingesr, Horváth Márk (Egyed Ákos 85').
Edző: Tóth Ferenc

Alsóörs:
Sánta Attila, Szabó László, Pálfi Róbert, Huber Gergő, Benkő Dániel, Bodnár Ádám (Csejtei János 70'), Tar Tamás (Póczik András 70'), Hideghéti Gábor, Finta Péter, Márki Dávid, Nemes István.Edző: Zsebe Gábor

A mezőny legjobbjai: Az egész Ugod, ill: Finta, Húber, Sánta

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

ugodse.hu: Hogy tervezted a mai mérkőzést?

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: Azt beszéltük a fiúkkal meccs előtt, hogy igazából teljesen mindegy, hogy miként állnak fel, milyen nevek vannak, ki játszik, ki nem játszik. Ugyanabban az osztályban vannak, mint mi. Hazai pályán vagyunk, ki kell köszörülnünk a múlt heti fiaskót, mennünk kell és nyernünk kell.

ugodse.hu: Van-e megszabott pozíciója valakinek? Lesz-e emberfogó? A védelem hogy áll fel?

Tóth Ferenc: Nem állítottam senkire senkit. Nem is szoktam, nálunk ez abszolút nem jellemző. Megbeszéltünk egy-két taktikai dolgot, a védelmünk nem változott. Van megbeszélt és konkrét feladata egy-két embernek. Ritkán szoktam én egyénileg értékelni és beszélni az emberekkel, most ilyen is volt. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, és esetleg változtatunk.

ugodse.hu: Mit vársz a mai mérkőzéstől?

Tóth Ferenc: Mindig azt mondjuk, mert ez teljesen így is van, hogy nehéz mérkőzésre számítok. És ez megint nem csak ilyen levegőbe kiáltott mondat. Természetes nehéz meccs lesz. Amit mondtál Te is, akárhogy is nézzük, lehet, hogy az egyik bajnokesélyes, vagy dobogóesélyes csapat ellen jászunk, tehát rendkívül szigorúan és keményen kell játszanunk, hogy eredményesek lehessünk. Bízom benne, hogy azok is leszünk.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

ugodse.hu: Zsebe Gábor az Alsóörs edzője, kérésünkre sem vállalta a beszélgetést. Sajnáljuk!

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

A mérkőzés összefoglalója:

A mérkőzés korai szakaszában, már a 12. percben váratlanul megszerezte a vezetést a vendég együttes. Ekkor egy ellentámadásnál az üresen felejtett Finta kapta a labdát a kaputól húsz méterre, aki megtolta azt, és egy jól helyezett lövéssel, bevette a bal alsó sarkot. 0-1.

13. perc. Egyenlítési alkalom a honiaknál. Páli kapott labdát az ellenfél térfelének bal oldalának közepénél, védőjével a nyakában beverekedte magát a tizenhatoson belülre, majd a szöget fogó Sánta mellett eltekerte a játékszert, ami a hosszú kapufa belső éléről kivágódott, majd az érkező védők már felszabadítottak.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Hegyit ugratta ki jó ütemben Csombó a 15. percben, aki elviharzott Benkővel a háta mögött. A tizenhatoson belül Hegyi a szerelni próbálkozó Benkő mellett megtolta a bőrt ám Benkő becsúszó lába Hegyi bokáját találta telibe. Az esetet az ellenfél térfelének közepéről követő Babos játékvezető nem látta, onnét nem láthatta rendesen, Sülyi partjelző kollégája pedig nem volt segítségére, így a nyilvánvaló tizenegyes elmaradt.

Csombót rántották le a kaputól huszonkét méterre, a 21. percben. A szabadrúgást Horvátk Márk végezte el. A nagy erejű jobb alsóba tartó löketet, Sánta óriási bravúrt bemutatva kikotorta, épp Hipság elé, de a játékos közvetlen közelről hibázott, és mellé gurított. Óriási lehetőség volt.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

A 28. percben Veszteregom adott tanári labdát Hegyinek, aki teljesen egyedül elporolt a jobb oldalon az alapvonalig, ott középre tette az ötösre a bőrt, ami a rövidet fogó Sántán már túl jutott, de a középen, az üres kapuhoz érkező Páli is túlfutott rajta, így odalett az ordító lehetőség.

Megtört a jég, megjött a várva várt egyenlítés, meghozta gyümölcsét a sok munka, a 36. percben. Csombó fordult le védőjéről, és Huberrel a nyakában egyedül tört kapura. Sánta kijött elé a kapujából, a csatár pedig tizenhatról izmos lövést küldött a ketrec felé, de Sánta lábbal védett, ami a támadáshoz felérő Kiszlingerig pattant vissza, Ő pedig egyből a hálóba bombázott. 1-1.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

A szünetben: Nem változtattak a csapatok, csere nem volt.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Egy vendégtámadásnál a 49. percben Tarhoz került a labda, aki huszonkét méterről jó ívű lövést küldött kapura, ami a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra.

65. perc, szabadrúgás a vendégeknek a kaputól húsz méterre, amit Finta rafináltan a bal felsőbe akart csavarni, ám Szíjártó eszén nem tudott túljárni, a hálóőr akrobatikus mozdulattal, hatalmasat vetődve, és védve, szögletre tudott menteni.

Hipságtól kapott vissza jó labdát Baranov, a 81. percben, aki elvitte a bal oldalon, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd éles szögből rafináltan kapura tette, de Radnai résen volt, és visszavetődve védett.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Hegyi kapott indítást a védőfalba, épp kapu felé fordult, amikor Húber akasztotta, amiért sárgalapos büntetést kapott. Mivel az első félidőben már begyűjtött egyet, a kiállítás sorsára jutott.

Előny a vendéglátóknál a 85. percben.. Baranov tört be a tizenhatoson belülre, amikor Pálfi felvágta. A jogos büntetőt, Kiszlinger a jó irányba mozduló Sánta mellett a bal alsóba bombázta. 2-1.

A védekezést feladó Alsóörsöt lekontrázta a Tóth legénység a 92. percben. Ekkor Egyed szerzett egy labdát a félpályánál, és Pálfi ellenében, balról Kiszlinger, jobbról Hegyi, középen pedig Egyed rohant a kapu felé. Amikor Pálfi próbálta letámadni Egyedet, Ő megtolta a gömböt Kiszlingernek, aki besétált a kapuig, és a tehetetlen Sánta mellett a hálóba helyezett. 3-1.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Reakció:

Viszonylag hamar szerzett vezetést az addig csendesen folyó, de jó iramú mérkőzésen a vendégcsapat. Finta egy jól eltalált lövéssel juttatta előnyhöz csapatát. Azonnal reagált a hazai társulat, magasabb fokozatba kapcsoltak, és sorba alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteiket. Egyértelműen átvette az irányítást a játék felett az Ugod, amit a két kapufa, egy meg nem adott tizenegyes, is jelezte, komoly a szándékuk az egyenlítésre. Az első félidőben a Balaton partiak részére, a gólon kívül, említésre méltó helyzetet nem lehetett feljegyezni. A nagy nyomás végül eredménnyel járt. Kiszlinger egy szintén gól aspiráns támadást követően egalizált. A második etap eleje a vendégeké volt, de Szíjártó meccsben tartotta a Bakonyi egységet. A második félidő közepére kicsit elfáradtak a csapatok, de míg a honiaknak hét, addig a vendégeknek csak három lehetőségük volt frissíteni, és ez, a cserék után meg is látszódott a játékon. Egy fegyelmezetlenség után ráadásul még meg is fogyatkozott az Alsóörs, Húber a kiállítás sorsára jutott. (A jegyzőkönyvből: A mérkőzés 37. percében a vendég 22-es számú Húber Gergő Alsőörs SE játékosát ígéretes akció megakadályozásáért sárga kártyás figyelmeztetésben részesítettem, majd a 84, percben szintén ígéretes akciót akadályozott meg, amiért megkapta a 2. sárgakártyás figyelmeztetését, majd piros kártyával kiállítottam. Az eseteknél sérülés nem történt. A kiállított játékos rendben elhagyta a játékteret.) A vége előtt öt perccel eldőlt a mérkőzés. Baranovot faultolták a tizenhatoson belül gólhelyzetben, a büntetőt Kiszlinger értékesítette. Feltolta védvonalát a félpályáig ezek után az egyenlítés érdekében az Alsóörs, így megnyílt a lehetőség a kontrára, a jóval frissebben mozgó vendéglátóknak, amit a hosszabbítás második percében ki is használtak. Egy gyors kontra végén Kiszlinger mesterhármasával állította be a három egyes végeredményt.

Összességében:

A győzelmet jobban akaró, és ezért mindent megtevő Ugod, megérdemelten győzte le a visszafogottan játszó Alsóörsöt, így igazságos a három pont sorsa.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

ugodse.hu: A mérkőzés előtt azt mondtad, hogy a múlt heti csorbát ki kellene küszöbölni. Ez most busásan sikerült. A mérkőzésnek még mindig a hatása alatt vagy most is. mit érzel?

Tóth Ferenc: Természetesen ugyanúgy, ahogy a többiek is nagyon boldog vagyok. Szép győzelmet arattunk, megvertünk egy jó csapatot. Nálunk az öltözőben azért ő ellenük mindig van egy kis pikáns hangulat, ami persze csak jót tesz a srácoknak, jobban pörögnek tőle. Nagyon örülök persze, hogy győztünk, és rendívül büszke vagyok a játékosaimra, és rendkívül boldog vagyok.

ugodse.hu: Egy nullra hamar elmentek, és utána nekik mentünk teljesen, sok helyzetünk volt, összeszedettebben játszottunk, és a játékerőt mi képviseltük, és nem az Alsóörs. Miben látod a győzelem gyökerét?

Tóth Ferenc: Hát igen! Tehát az első félidő egy érdekes félidő volt. Egész jó kis mezőnyjáték folyt,azután váratlanul egy távoli lövéssel vezetést szereztek, onnantól kezdve, úgy megváltozott a játék képe, mert egyre jobban feljöttünk, és alsó hangon is, szerintem négy öt nagyon komoly helyzetünk volt az első félidőben. Nagyon jól, összeszedetten játszottunk, és feljöttünk, és még a félidő vége előtt tudtunk is egyenlíteni, ami nagyon kellett, és megnyugtatta a fiúkat. De ilyenkor érzi úgy az ember, hogy kár hogy szünet következett, mert megszereztük az egyenlítő gólt, és úgy érzem, hogyha nem jött volna a szünet, akár mi is lehetett volna akkor, olyan lendületben voltunk. De most is azt mondom, hogy már az első félidőben vezetnünk kellett volna egy két góllal. A második félidő nem úgy alakult, ahogy Én terveztem. A baj az volt, hogy túl sok szabálytalanságot csináltunk, olyan lövő távolságba amibe nem biztos, hogy kellett volna, mert azért a Finta bal lábára nagyon kellett figyelni. De szerencsére nem volt gáz, viszont ehhez kellett az, hogy a Kristóf fogott egy hatalmasat, amivel benntartott bennünket az ikszbe. Végül azért szép lassan a második félidő is beindult, úgy ahogy kell, és véleményem szerint teljesen megérdemelt a sikerünk. Akár még azt is mondhatnám, hogy a végére még nagyobb arányú gólkülönbség is lehetett volna a javunkra.

ugodse.hu: Ha végig gondolod a mérkőzést, van-e olyan amit másként csinálnál?

Tóth Ferenc: Háááát, most nem. Most nem érzem úgy! Múlt héten volt olyan, a múlt héten, a mérkőzés másnapján, amikor úgy végiggondoltam a meccset, akkor tudom, hogy ott volt, most nem, most úgy érzem, hogy rendben volt a dolog.

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SEugodse.hu: A helyzeteink alapján úgy érzem az eredmény igen csak hízelgő az ellenfélre nézve.

Tóth Ferenc: Hát Én úgy látom, az első félidőben mindenképp a helyzetek alapján meg kellett volna fordítani a mérkőzést. A második félidőben, volt egy kis üres játékunk, azért mondtam Neked, hogy rosszkor jött a szünet, de nem volt olyan hű de nagy nyomás rajtunk, hogy különösképp aggódnunk kellett volna. Ami miatt aggódtunk, azok a szabadrúgások voltak, és akkor kellett a Csilinek az egy két szép védése, de úgy gondolom, hogy a három egyel azért legyünk elégedettek, de valóban több gól volt benne, ha a mérkőzés egészét nézzük!

ugodse.hu: Szép győzelem volt, de szoktad mondani volt, most már előre nézünk, ezt a formát kellene tartani!

Tóth Ferenc: Természetesen így van! Szerdán majd játszunk egy kupameccset, remélem megússzuk sérülés nélkül, és természetesen megyünk előre. Nem kell ezt túlragozni, nincsenek olyan kimondott céljaink, hogy meddig jussunk a kupában. Nekünk olyan céljaink vannak, hogy ilyen meccseket tudjunk játszani mint ma is, és ilyen csapatokkal tudjunk játszani, függetlenül attól, hogy kikaptunk Ajkán, ami pedig egy jó kis meccs volt. Mondtam is utána, hogy ami az amatőr futballban benne van, az ebben a meccsben minden benne volt. Jó meccset játszottunk az első fordulóban is, ahol négyet rúgtunk a Fűzfőnek, és ha ez így lesz továbbra is, akkor nem lesz baj, mert senki nem dőlt a kardjába, hogy ki kaptunk Ajkán, pedig mindent megtettünk a győzelemért, de nem sikerült, és most megint megtettünk mindent a győzelemért, de ma hála az égnek sikerült

ugodse.hu: Fecó, köszönöm hogy rendelkezésemre álltál, és válaszoltál kérdéseimre!

Ugod SE 3 - 1 (1-1) Alsóörs SE

Vissza az oldal tetejére...Mérkőzés összefoglaló
Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE Az Ugod SE összeállítása:
Megyei I.osztály
Időpont: 2013.08.25.
Nézőszám: 30 fő

Gólok: Üveges Krisztián 4', Mong Benjamin Cyriak 61', ill: Kiszlinger Balázs 66'.
Sárga lap: Ménes Balázs 20', Mong Benjamin Cyriak 52', Simon Balázs 76', Törő András 90', ill: Vesztergom József 26', Hegyi Roland 63'.
Piros lap: - ill: -
Szíjártó
Horváth D.-Gödri Á.-Bakos-Hegedűs
Hegyi-Vesztergom-Horváth M.-Kiszlinger
Csombó-Páli

Játékvezető: Piller András

Asszisztensek: I. Fülöp Zoltán, II. Keszthelyi Tamás

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Ajka Kristály SE:
Baracskai Gábor, Móger Balázs, Gottfried Roland, Kiskovács Balázs, Törő András, Ménes Balázs, Mong Benjamin Cyriak (Jánka Sándor85'), Üveges Krisztián (Horváth Dávid 70'), Kardos Attila, Simon Balázs, Gubicza Richárd (Boldizsár Péter 85').
Edző: Dalnoki László

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Ugod SE:
Szíjártó Kristóf, Gödri Ádám, Páli Márk (Kun-Szabó Attila 70'), Vesztergom József (Zsirai Dániel 55'), Bakos Gábor, Csombó Péter, Horváth Dávid, Hegedüs Zsolt (Hipság István 55'), Hegyi Roland, Kiszlinger Balázs, Horváth Márk (Baranov Jevgenyij 46').
Edző: Tóth Ferenc

A mezőny legjobbjai: Az egész Ajka, ill: Baranov, Bakos, Gödri, Vesztergom.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

ugodse.hu: Nehéz helyzetben vetted át a csapatot, milyen tervekkel

Dalnoki László, az A. Kristály SE edzője: A tervek azok, hogy nagyjából ki ne essünk, de hát ezt sem tudom megmondani, mert nem tudom milyen a színvonal, mert megyei meccseken nagyjából négy öt éve nem voltam. Ez egy teljesen fiatal gárda, a múlt héten például a pályára lépők közül kilencen még felnőtt csapatban sem játszottak, tehát csak ifibe. Ezekből ma két játékos van csak itt, az egyik nem is játszik, ehhez jön a Mong, aki már játszott megyei csapatban. A többi nem játszott megyei első osztályban, de még felnőtt csapatban sem. Most itt a lényeg az, hogy fejlődjünk, a vezetőség ezt kérte, és ha hét nyolc mérkőzés eltelik, akkor már majd valamit azért látunk, de fél szezonban, november felé, már biztos többet tudunk, és akkor majd meglátjuk, hogy tudunk e igazolni. Vannak azért itt is ügyes gyerekek köztük, lényeg, hogy fejlődjenek, edzésre járjanak, így tudunk fejlődni, dolgozunk is a magunk módján. Kicsit kevés még a játéktudás, és gyakorlatilag ifi szintűek.

ugodse.hu: Az idáig tapasztaltak alapján, ma mit vársz a mérkőzéstől?

Dalnoki László: Nyilván szorosabbat, mint Alsóörsön, ahol hat, hét játékos is játszott már NB II-ben, ott igen nagy tudás béli különbség volt, hát ma annál szorosabbat. Így most megtippelni sem tudom, mert fogalmam sincs, hogy Ugod milyen játékerőt képvisel, de remélem, hogy ma minél többet kiadunk magunkból, harcosabban játszunk, már van egy meccs mögöttünk, megyei első osztályban felnőttek ellen. Érzik már azt hogy olyan könnyedén nem jönnek az eredmények, de hogy mi lesz ma, még tippelni sem tudok.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

ugodse.hu: Azt Te ítéld meg, hogy könnyű, vagy nehéz mérkőzés előtt állunk, köztudott, a Kristály egy teljesen átalakult csapat. Hogy készültünk, rá, mire számítsunk?

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: Azt beszéltük a fiúkkal meccs előtt, hogy a múlt heti négy null nekünk, nekik pedig az egy nyolc eredményeket el kell felejteni. Ez ma egy teljesen más kávéház lesz. Én megmondom neked őszintén, nehéz mérkőzésre számítok, pont azért, mert Ők biztosan ki akarják köszörülni azt a múlt heti csorbát, és hazai pályán biztos, hogy menni, támadni, és győzni akarnak, tehát összességében nehéz mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy a múlt heti első félidei arcunkat tudjuk mutatni, és akkor talán nem lesz problémánk.

ugodse.hu: Milyen taktikát dolgoztál ki mára, ugye nem kezd a Hipság Pisti.

Tóth Ferenc: A Pisti lesz, csak Ő kérte, hogy ma egy kicsit kevesebbet szeretne vállalni, mert úgy érzi, kicsit fáradt. Nincs ezzel semmi baj, megvagyunk hála az égnek, természetesen, azért hiányzók vannak, és sajnos ez így is fog kimenni, kicsit azért szűk a keret. Én abban bízom, hogyha az elejét egy kicsikét meg tudjuk nyomni, és esetleg gólt tudnánk rúgni az elején, akkor egy kicsit megrogynának, mert ugye a múlt héten nagyon beleszaladtak a késbe, és hogyha itt az elején egyet be tudnánk passzírozni, akkor lehet, hogy könnyebbé tesszük magunknak a mai dolgot.

ugodse.hu: Ennek érdekében taktikailag is más felállás lesz?

Tóth Ferenc: Nem, nem. Ugyan úgy maradunk a négy négy kettőnél, és még jobban támadólag szeretnénk fellépni, hát azért ehhez kell az ellenfél is, és bízom benne hogy meghozza gyümölcsét, és be tudjuk húzni ezt a mai mérkőzést.

ugodse.hu: Köszönjük.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

A mérkőzés összefoglalója:

Rögtön a kezdés után az első perc végén labdát vesztett a vendég csapat. Bakos gurított röviden haza, Szíjártó kijött a kapujából, Mong a hazaadásra rástartolt megszerezte, és tizenhatról az üres kapu fölé emelt.

Megszerezte a vezetést a hazai együttes a 4. percben. Egy bedobást követően a tizenhatos jobb oldalánál Mong kapta a labdát, az alapvonalnál több védőn keresztülverekedve befordult a büntetőterületre, ott visszagurított az érkező Kiskovácsnak, aki kapásból tüzelt. A löketet Szíjártó lábbal hárította, a róla kipattanó Mong elé került, aki legurította a hosszú oldalon üresen álló Üvegesnek, akinek nem volt nehéz dolga tízről a bal alsóba gurított. 1-0.

14. perc. Vendég szöglet után, a tizenhatoson belül Mong próbált felszabadítani, a labda felpörgött róla, és kitartott kezét eltalálva, pattant újra lábra, ahonnét már ki tudta másodjára rúgni a lasztit. A vendégek azonnal körbevették Piller játékvezetőt, aki "nem látta szándékosnak" az esetet. Alapvető játékvezetői hiba.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Az esetet követően kontrázott a Kristály, négy a kettő, ellenében törtek kapura, de Mong elkapkodta a lehetőséget, a kiinduló Szíjártó mellett félmagasan el akarta tenni a játékszert, a hálóőr résen volt, és kiöklözte a mezőnybe a labdát.

Egy vendégtámadásnál a 17. percben a kapu előtti kavarodásból kiemelték kicsit hosszan a labdát a hosszúra érkező Csombónak, amire Baracskai is megindult, a kisodródott Csombó még nehezen vissza tudta kanalazni kapura a gömböt, ami az üres ketrec fölé szállt nem sokkal.

Horváth Márk húzott el a jobb szélen a 45. percben az alapvonalig, ahonnét lazán átemelt a hosszra ahol Csombó érkezett két védő társaságában, tőlük szorongatva kapura fejelt a labda nem sokkal a léc mellett hagyta el a játékteret.

A szünetben: Hazai részről változatlan össze álltásban lépett pályára a Kristály a második etapra, míg az Ugod cserélt, Horváth Márk helyére Baranov Jevgenyij állt be a 46 percben.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Egalizálhatott volna a Bakonyi együttes az 51. percben. Baranov ugratta ki tanári módon Hegyit a lesre játszó védők közül, aki teljesen egyedül kapura tört, és tizennégyről a kapusba lőtte a labdát.

Vitatható szabadrúgást kapott a honi alakulat a 61. percben, a bal oldalon a tizenhatossal egy magasságban. A labda mögé Mong állt, emelése pedig a hosszú felsőbe hullott. 2-0.

Szépített az Ugod a 66. percben. Baranov beadását követően Csombó lefejelte a labdát Kiszlingernek, aki kapáslövést küldött tizenötről, ami az egyik védőn irányt változtatva a jobb alsóban kötött ki 2-1.

Egy szöglet után a 83. perben, a kapu előtti kavarodásból kifejelték a védők a játékszert, amit Bakos emelt ismét vissza a kapu elé, Kun-Szabó megcsúsztatta azt, így a jobb felsőből Baracskai óriásit védve mentette meg góltól kapujukat, és szögletre tornászta.

Sokadik vendéghelyzet a 90. percben. Kapu előtti kavarodást követően Hegyihez került a labda amit kapásból kapura emelt, Baracskai a tumultuózus jelenetnél azt sem tudta hol a labda, de sajnos a kapuba tartó lövés Csombót találta fejbe, így az utolsó helyzet is odalett.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Reakció:

Nagy iramban, de rosszul kezdett a vendég Ugod, mert az első tíz- tizenöt percben három óriási helyzetet tudott ki alaktani a hazai együttes, amiből az egyiknél az ötödik percben eredményesek is tudtak lenni. Majd átvették az irányítást, és kapu elé szögezték vendéglátójukat, akik a mérkőzés egésze alatt csupán a kontra támadásokra építettek, mégis eredményesnek bizonyult a mai nap ez a taktika. A kilencven perc alatt talán ötször jutottak el a vendég kapuig, ebből mégis nyerni tudtak, kétszer a kapuba találtak. Az Ugod mindent megtett a győzelem érdekében. Nyomasztó fölényben játszottak de támadásaik rendre célt tévesztettek. Elszántan küzdöttek, ami sajnos nem vezetett eredményre. Rendületlenül támadtak, aminek eredménye képen ellenfelüknek csak a rombolásra tellett erejükből, az utolsó fél órában pedig még arra sem, rúgták a labdát amerre látták. Kapusuknak még sem kellett kiváló teljesítményt nyújtani, egy kivétellel, ugyanis ritka egy csapat életében az hogy egy mérkőzést végigtámadó együttes nem rúg, vagy fejel kapura, de az Ugoddal ma ez történt. Így futva az eredmény után, egygólos vereséget szenvedtek, nem vigasztalva a tudat, hogy minimum az iksz reálisabb lett volna.

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Összességében:

A mutatott játék képe alapján nem érdemelt vereséget az Ugod, Legrosszabb esetben is az iksz reálisabb lett volna, így összességében érdemtelen a Kristály győzelme.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

ugodse.hu: Mérkőzés előtt elég borúlátó voltál, ennek ellenére egy jó kis hajtós meccsen sikerült nyernetek. Te hogy láttad?

Dalnoki László: Valóban, hajtós meccs volt, ahol jó teljesítményt nyújtottunk a tudásunk fölött szerintem. Jól védekeztünk, és most már használtunk egy két taktikai dolgot, a kijöveteleket, a kifutásokat, amik úgy azért ültek nagyjából, a kontrák is, de megmondom, nagyot küzdött a csapat. Hát Én úgy érzem megérdemeltük. Ugyan szoros volt végig, és iksz is lehetett volna, végéig benne volt, hát azért Én mégis úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet.

ugodse.hu: Kívülállóként Én úgy láttam, az elejétől kezdve végéig a kontra játékra építettetek. A második félidőben teljesen beszorultatok a kaputok elé, de volt két kontrátok amiből végül eredményesek voltatok.

Dalnoki László: Hát végül is igazad van, mert kimondottan a kontrára játszottunk, egy felállt védekezést gyakoroltunk egész héten, egy zárt védekezést, tehát nem jövünk ki, és abból csináltuk a kontra támadásokat, hát szerintem négy öt, kimondottan veszélyes kontránk volt, amiből három óriási helyzet volt. Az első félidőben kettő, abból az egyikből gól is lett, a másodikban a végén is egy száz százalékos, de mondom még egyszer, meg vagyok a fiúkkal is, és a látottakkal is elégedve. Nagyot dolgoztak ma!

ugodse.hu: Dalnoki László köszönöm a válaszokat!

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

ugodse.hu: Keresztbe húzták a számításainkat az Ajkaiak, ugye nyilatkoztad az elején, hogy egy gyors góllal meg szeretnénk őket lepni, hát ők leptek meg bennünket.

Tóth Ferenc: Úgy érzem, bent maradtunk az öltözőben egy kicsit. Az első félidő elején, szinte még alig kezdődött el a meccs, az első perc végén ott már volt egy hibánk, abból volt egy nagy lehetőségük, azután a negyedik perc környékén meg is szerezték a vezetést, teljesen ránk jöttek az elején, futottak össze vissza, és nem tudtunk mit kezdeni ezzel a dologgal. De hamar összeszedtük magunkat, és kezdtünk egyre jobban kijönni, át is vettük az irányítást, és az első félidőben is volt több olyan momentum amikor érezni lehetett, hogy ki tudunk jönni ebből a rossz kezdésből, de sajnos ez van. A második félidő elején is kaptunk egy szabadrúgás gólt, belekapált a gyerek, és bepottyant. De úgy érzem most is, ha reggelig játszunk se tudtunk volna úgy igazán gólt rúgni, mert rengeteg lehetőségünk volt, de nem nagyon emlékszem, hogy a kapusnak védeni kellett volna. Mentünk, mentünk, mindenki, és le a kalappal a fiúk előtt, mert abszolút nem adták fel, még az utolsó utáni percekben is mindenki harcolt, csúszott mászott küzdött. Sajnos ez egy ilyen meccs volt. Ha nem találjuk el a kaput, nem rúgunk gólt. Lehetőségünk pedig volt rengeteg, a kapusra vezettük rá egy az egyben, és szerintem nagyon ritka az, hogy ötször vagy hatszor tisztán fejelhettünk kapura, jó, távolságról de mondom, sajnos ma még a kaput sem találtuk el. Ez van. De úgy érzem, azért egy ikszre mindenképp jónak kellett volna lennünk ma.

ugodse.hu: A múlt hetivel ellentétben, miben látod a hiba gyökerét, hogy akkor minden bejött, most pedig ahogy mondtad talán egy nagy védése volt a kapusuknak egész mérkőzés alatt.

Tóth Ferenc: Sajnos a futball ilyen! Egyszer befele pattan, egyszer kifele. A múlt héten befelé pattant, jó mentalitással játszottunk, és már az első félidőben eldöntöttük a meccset. Ugyan ma sem volt gond az akarattal, a hozzáállással még egyszer mondom, és nem volt olyan még kettő nullnál sem, hogy feladtuk volna, mindenki ment ahogy tudott, és meg is voltak a lehetőségeink, csak mondjuk abból, amiből a Peti gólt szokott fejelni, edzésen lehet hogy tízből nyolcszor, most nem sikerült, abból amiből az Attila gólt szokott fejelni, nem sikerült, a Bakos Gabi marha jól fejel, nem sikerült, a Roli rávezette a kapusra nem sikerült. Tehát ez egyszerűen ilyen nap volt, vannak ilyen periódusok, és nincs bennem harag senki iránt, mert nem lehetett azt mondani, hogy ez a meccs eldőlt, mert úgy érzem, még kettő nullnál is hajtottunk küzdöttünk, kettő egynél is voltak lehetőségeink, és az utolsó utáni pillanatig mentek a fiúk. A második félidőben szinte át sem jöttek a térfelünkre, igaz mégis tudtak egy szerencsés gólt rúgni akkor is, ami nekik be jött, nekünk sorra kimaradt. Nem sikerült! Sajnálom, mert már említettem egy ikszre minimum jónak kellett volna ma lennünk.

ugodse.hu: Szakmailag egy nagyon jó, hajtós mérkőzést láttunk, végig gürcöltük az egész mérkőzést, beszorítottuk az ellenfelünket, jóformán lehetőségük sem volt. Szakmailag Te hogy értékeled?

Tóth Ferenc: Pontosan így, ahogy Te is mondod. Azért amatőr szinten ez kiváló mérkőzés volt, és az amatőr futballnak minden fajta csodája benne volt ebben a meccsben! Mindenki, az ellenfél, és mi is nagy akarattal játszott, talán még azt is lehetne mondani, a hazaiak talán még egy kicsit túl is teljesítették magukat. Mi is nagyon akartunk, mindenki ment ahogy bírt, és szerintem egy élvezetes jó mérkőzés volt, és nem volt ezzel semmi probléma, csak kár, hogy ki kaptunk! Nyernünk kellett volna, mert azért lebontva Én úgy érzem, többet tettünk a győzelemért, taktikusabban, szervezettebben játszottunk, és fizikailag is és mentálisan is szerintem erősebb csapat vagyunk mint Ők. A lelkesedésük meghozta a gyümölcsét, és nem akarom, hogy úgy jöjjön le, hogy nem akartunk nyerni, mert megtettünk érte mindent. A baj az volt, ha reggelig játszottunk volna, akkor sem tudunk gólt lőni. Sajnos ez egy ilyen nap volt.

ugodse.hu: Fecó köszönöm a válaszokat!

Ajka Kristály SE 2-1 (1-0)Ugod SE

Vissza az oldal tetejére...Mérkőzés összefoglaló
Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK Az Ugod SE összeállítása:
Megyei I.osztály
Időpont: 2013.08.18.
Nézőszám: 50 fő

Gólok: Hipság István 20', Kiszlinger Balázs 30', Horváth Márk 32' Páli Márk 34'. ill.: -
Sárga lap: Hipság István 42' Hegyi Roland 60', ill: Farkas Attila 42'
Piros lap: - ill: Farkas Attila 42'-
Szíjártó
Hegedűs-Gödri Á.-Bakos-Hipság
Hegyi-Vesztergom-Horváth M.-Kiszlinger
Csombó-Páli

Játékvezető: Hegedüs Imre

Asszisztensek: I. Baranyi Tamás, II. Novák Gergely

Ellenőr: Nagy Szabolcs

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Ugod SE:
Szíjártó Kristóf, Vesztergom József, Hipság István, Gödri Ádám, Horváth, Márk (Horváth Dávid 57'), Bakos Gábor, Csombó Péter (Kun-Szabó Attila 76'), Páli Márk, Hegedüs Zsolt (Baranov Jevgenyij 57'), Hegyi Roland (Gödri Zsolt 71'), Kiszlinger Balázs.
Edző: Tóth Ferenc

FAK:
Radnai Gábor, Farkas Attila, Gál Krisztián, Pavelka Béla (Csarmasz Gyula 71'), Nyári Dániel, Váti Gergő, Humli Péter, Szabó Patrik, Varga Tamás (Pál Gábor, 46'), Szántó Csaba, Czipp József.Edző: Szabó László

Jók:Az egész Ugod, ill: Cipp, Nyári, Vati

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

ugodse.hu: Hogy tervezted a mai mérkőzést?

Tóth Ferenc, az Ugod SE edzője: Maradunk a régi felállásunknál, a négy-négy-kettőnél, ha az alapfelállásra gondolsz, és megpróbálunk gyors indításokkal gólt, gólokat rúgni, és természetesen megnyerni ezt a mai mérkőzést.

ugodse.hu: Milyen taktikával küldöd pályára a fiúkat?

Tóth Ferenc: Azt beszéltük meg, hogy nem állunk vissza, megpróbálunk labdákat szerezni, már az ellenfél térfelének a közepénél. Hogyha lehetőségünk nyílik rá, és ha a Petinek, és a Márknak bejönnek a keresztmozgásai, oda megpróbálunk majd beindítgatni, abból helyzeteket kialakítani, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

ugodse.hu: Jöttek új fiúk. Beváltak szerinted, és mik a terveid velük kapcsolatban?

Tóth Ferenc: Kettő új igazolásunk van, a Szíjártó Kristóf a kapuban, úgy gondolom, hogy egy rendkívül jó képességű kapus, biztos hogy a segítségünkre lesz. A Bencével együtt működve, a Jurik Tihamér elég sokat dolgozik velük, biztos, hogy jó erősítés lesz a Kristóf. Illetve jött még a Páli Márk, én Őket, mármint a Kristófot, és a Márkot, elég régóta, már gyerekkoruk óta ismerem. Úgy gondolom, a Márk ugyan úgy erősítés lesz, mint a Kristóf, Ő tőle rengeteg futást, és gólokat várok.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

ugodse.hu: Mire számítasz a mai mérkőzéssel kapcsolatban?

Horváth Ferenc, a Balatonfűzfő SE edzője: Én, amit a fiúkkal megbeszéltem, az eddig elvégzett munka itt most ki kell, hogy domborodjon. Nagyon sokat dolgoztunk és gyakorlatilag a bajnokság után abba sem hagytuk a munkát, végig dolgoztunk. Nem vagyunk sokan, tizenhat-tizenhét játékos van, de abból tizenhat, tizenhét játékos ott is volt az edzésen, csinálták a feladatokat, tehát az edzés látogatottság szuper volt. Kevés edzőmérkőzést játszottunk, a játékunkat most fogjuk igazából megtudni élesben milyen, most fogom igazán látni, két edzőmeccs után mit is tudunk valójában, mert ezekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

ugodse.hu: Hogy tervezted szakmailag a mai mérkőzést, és mit vársz tőle?

Horváth Ferenc: A felállítási rendszerünk, az a Bayerntől ellesett négy-három-kettő-egyes felállás. Gyakorlatilag az Én csapatom, játssza a futballt. Mi nem egy védekező csapatot szeretnénk, hanem egy építő csapatot. Én a támadó foci híve vagyok, mikor játékos voltam is ezt szerettem, és megpróbálom ezt Fűzfőn is megvalósítani. Tehát nálam támadó futball van. Én gólokat várok ma, nem keveset, és persze győzelmet.

ugodse.hu: Köszönjük.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

A mérkőzés összefoglalója:

5. perc. Egy bedobást követően Páli adott jó ütemben labdát a védőfal mögé Csombónak, aki teljesen egyedül befutott a tizenhatoson belülre, és a kiinduló Radnai fölött át akarta emelni a lasztit, de kicsit alányúlt, ezzel oda lett a lehetőség, a labda mellé fölé ment.

A tizenhatos jobb oldalával egy magasságban, a 14. percben Hegyi bedobása után a földről felpattanó labdát Csombó félfordulatból a kapura emelte, és a felső kapufát találta telibe.

Egy szabadrúgást emelt a tizenhatoson belülre, a rövid oldalra Horváth Márk a 20. percben, ami lepattant, és a kavarodásból Hipság eszmélt a leghamarabb, és a labdára mozdulni sem tudó Radnai mellett, kilőtte a hosszú sarkot. 1-0.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Vesztergom indította a 30. percben jó ütemben a bal oldalon Kiszlingert, aki elrobogott, és a tizenhatos oldalvonala előtt éles szögből, a kapujából kissé kint álló Radnai fölött szép mozdulattal a hálóba emelt. 2-0.

A középkezdés után, Páli csapott le egy oldalpasszra a jobb oldalon, megszerezte a labdát, elvitte a tizenhatoson belülre, ahol Radnai kimozdult rá, ekkor Páli bepasszolt a középen üresen érkező Horváth Márknak, aki könnyűszerrel a hálóba lőtt. 3-0. Ez a 32. perc történései voltak.

Visszaadták egymásnak a lehetőséget a játékosok, a 34. percben, ekkor Horváth Márk szerzett labdát az ellenfél térfelének közepénél faképnél hagyott mindenkit, levitte a tizenhatos jobb felének közepéig, ott belőtt, az érkező Pálinak, aki a rövid oldalon érkezve kapásból a hálóba bombázott. 4-0.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

A szünetben: A hazaiaknál nem volt változtatás, míg a vendégeknél Varga Tamás helyére Pál Gábor állt be.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Pavelka kapott labdát az 55. percben a védőfalba, ahonnét lefordult, betört a tizenhatoson belülre, ahol a kimozduló Szíjártó mellett el akarta tenni a gömböt, de a hálóőr résen volt és lábbal védeni tudott.

A ritka vendégtámadások egyikén a 73. percben Nyári tört be a bal oldalon, a szöget fogta Szíjártó, de nem kellett közbeavatkoznia, mert Nyári nagy erővel a léc fölé emelt

Hipságtól kapott vissza jó labdát Baranov, a 81. percben, aki elvitte a bal oldalon, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd éles szögből rafináltan kapura tette, de Radnai résen volt, és visszavetődve védett.

A 90. percben Baranov ugratta ki Pálit a bal oldalon, aki elviharzott a tizenhatos oldaláig, ahol beemelt, a fejek fölött átszálló labda Kiszlingert találta meg, aki kapásból az oldalhálóba lőtt.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Reakció:

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és már az ötödik percben megszerezhette volna vezetést a Bakonyi alakulat. Tóth mester mérkőzés előtt taktikai elemei úgy látszott bejönnek, a letámadások rendre sikeresek voltak, ezekből kontrázott az Ugod. Negyedóra elteltével, egy Csombó helyzet, majd szintén tőle egy kapufa mutatta a helyiek mezőnyfölényét. Húsz percig bírta a nyomást a Balaton parti legénység, ekkor egy szabadrúgást követően Hipság szép találatával vezetést szerzett a Tóth Ferenc vezette kötelék. Ekkor a meleg miatt, öt perces frissítő pihenést rendelt el Hegedüs játékvezető. A szünet nem tett jót a FAK-nak, mert a kezdés után, a harmincadik pertől, négy perc alatt, háromszor vette be Radnai hálóját a honi formáció. Először Kiszlinger élményszámba menő találatával, majd két perc múlva Horváth Márk zörgetett, újabb két perc elteltével Páli szépségdíjas kapáslövésével már négy-nullra ment a vendéglátó együttes. Összeomlott a Fűzfő, tetézte a gondjukat, hogy a negyvenkettedik percben Farkas Attila egy perc alatt, két sárgát kapott, ezért Hegedűs játékvezető kiállította. (Részlet a jegyzőkönyvből: "A 42.percben az oldalvonal mellett vigyázatlanul megrúgta ellenfelét,ezért sárga lappal figyelmeztettem. A szabadrúgásnál kértem, hogy jöjjön el a labdától 9,15 méterre, mivel vonakodva hátrált el a labdától. A következő párbeszéd hangzott el az esetnél: - Nyolcas jöjjön el a labdától 9 méterre, már többször szóltam, hogy ne álljon oda, ne kelljen már könyörögni. Van már egy sárgája is, ne kelljen adnom még egyet. - Ez benne van a játékban, mit ugatsz annyit! - válaszolta arrogáns hangnemben. Ekkor felmutattam neki a második sárga lapot, majd a pirosat." ) A szünet után a nagy előny tudatában kímélő programra kapcsolt az Ugod, és alacsony színvonalú játékkal az eredmény tartására rendezkedett be, amit a tíz főre csökkent vendégek ellen könnyedén teljesített.

Összességében:

A 2013-2014-es szezon nyitómérkőzésén a tetszetős és szép gólok találkozóján, első félidei játékával megérdemelten tartotta otthonában mindhárom pontot az Ugod.

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

ugodse.hu: Optimistán nyilatkoztál mérkőzés előtt, ezt vártad a csapattól?

Tóth Ferenc: Most őszintén mondom, azt nem gondoltam, hogy ennyire meggyőző, és eredményes játékot játszunk majd a Fűzfő ellen, főleg az első félidő volt elfogadható, de arra készültünk, hogy egy jó rajtot vegyünk, és éreztem is azt a fiúkba, hogy nyerni akarnak. Szerencsére úgy alakult az első félidő, ahogy terveztük.

ugodse.hu: Mi történt a másodikban? Megelégeltük az eredményt és ráültünk, vagy kivárásra játszottunk, gondolok arra, hogy kevesebben is voltak?

Tóth Ferenc: Hát igen! Félidőben pont ezt beszéltük, hogy nehogy leálljunk, és elkezdjünk flegmáskodni, de inkább úgy mondanám, nehogy arra gondoljunk, és biztosra vegyük azt, hogy zsebben van a három pont. Tulajdonképpen a zsebben volt, és hiába mondtam és figyelmeztettem, tudat alatt ezt mindenki tudta, és arra várt, hogy legyen már vége. Kicsit sajnálom, mert tényleg egy nagyon jó első félidő után, a második félidő már szinte értékelhetetlen volt.

ugodse.hu: Taktikailag, csak az első félidőt lehet értékelni. Akkor betartották a tőled elvártakat?

Tóth Ferenc: Én szerintem igen! Most hogy mondjak bármi féle kritikát egy olyan első félidő után ahol négy szép gólt lőttünk, meggyőzőek voltunk, szinte már a negyedik percben ziccerünk volt, amit a Peti fölé emelt, folyamatosan mentünk, és nem is jutottak el a kapunkig, labdákat szereztünk a középpályán, jól levédekeztünk. Tehát a védekezésünk is jól működött, már úgy, hogy a két támadónk elindította a védekezési rendszert. Én szerintem az első félidő szakmailag rendkívül jól működött, a másodikat meg gyorsan felejtsük el, néggyel mentünk, plusz emberelőnybe is voltunk, lazára vettük a dolgot, így lett két-három lehetősége az ellenfélnek, viszont nekünk is volt kettő-három, de úgy gondolom, ez akkor már nem osztott, nem szorzott. Az előbb is mondtam, egy kicsit azért sajnálom, mert több volt ebben a meccsben, így bennünk maradt, három, vagy négy gól.

ugodse.hu: Köszönjük a válaszokat Fecó

Ugod SE 4 - 0 (4-0) FAK

Vissza az oldal tetejére...